Cena prvního elektrického Porsche? Taycan pravděpodobně nekoupíte pod 2 miliony

Cena prvního elektrického Porsche? Taycan pravděpodobně nekoupíte pod 2 miliony
  • Taycan by měl být levnější než Panamera, ale dražší než Cayenne
  • Nejsilnější verze Turbo S bude stát kolem pěti milionů korun

Porsche nám o Taycanu řeklo už skutečně hodně. Vůz má sice přijít až v roce 2020, avšak již teď známe dojezd, výkon a spoustu dalších zajímavých údajů. Těžiště vozu bude níže než u sportovního modelu 911 a na jedno nabití by měl vůz ujet i více než 500 kilometrů. Výkon přitom dosahuje hodnoty 600 koní, což znamená zrychlení na 100 km/h během 3,5 vteřiny a zrychlení na 200 za méně než 12 sekund.

Podobnými výkony se umí vytasit i ostatní automobilky, ale pro Porsche bude důležité zajistit sportovní zážitek. I když u této značky není tak důležitá cena, přesto bude mnoho z nás zajímat. Přesná cenovka se bude lišit podle jednotlivých trhů a již nyní máme docela přesnou představu. Vůz by se měl totiž cenově situovat mezi Porsche Cayenne a Panamera.

Nejlevnější verze modelu Cayenne začíná na českém trhu na částce 1 986 771 Kč včetně DPH. Panamera začíná na 2 510 000 Kč včetně DPH. Model Taycan se tedy bude pohybovat v tomto půlmilionovém intervalu. Cena pod dva miliony korun je velmi málo pravděpodobná, spíše se vůz bude pohybovat někde na hranici 2,3 milionu. Porsche se však nechalo slyšet, že nejsilnější verze Taycan Turbo S by mohla stát až pět milionů korun.

Taycan bude nejčastěji srovnáván s Teslou Model S. Ta začíná na částce 1,75 milionu korun, avšak nejsilnější verze je cenově někde úplně jinde. Nejsilnější P100D s dojezdem 613 kilometrů na jedno nabití a zrychlením za 2,7 vteřiny totiž přijde nejméně na 3,6 milionu korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze