Porsche chce prodat okolo 20 tisíc Taycanů ročně. Bez Číny to nedokáže

Porsche chce prodat okolo 20 tisíc Taycanů ročně. Bez Číny to nedokáže
  • Porsche Taycan vstoupí na trh příští rok
  • Má výkon 600 koní a dojezd 500 kilometrů
  • V roce 2017 bylo v Číně prodáno 579 tisíc elektromobilů
  • Porsche vyrobilo více než 100 prototypů Taycanu

Automobilka Porsche pomalu chystá do prodeje svůj první elektrický model – Taycan. Ten si budete moci pořídit už příští rok. Porsche nyní potvrdilo pár informací, o kterých se dříve spekulovalo.

Elektromotory nabídnou výkon 600 koní a baterie v útrobách mají stačit na dojezd až 500 kilometrů. Zrychlení z klidu na sto proběhne za 3,5 sekundy a dosažení rychlosti 200 km/h bude otázkou 12 sekund. Porsche počítá, že se ročně prodá zhruba 20 tisíc kusů.

Evropa se na příchod elektromobility jako takové pomalu připravuje, ale například čínský trh, to je jiná pohádka. V roce 2017 bylo v Číně prodáno 579 tisíc elektromobilů. Momentálně jich tam jezdí okolo 1,2 milionu. Jestli budou mít prodeje elektromobilů na tamním trhu podobnou rostoucí frekvenci, pak by mohlo dojít na očekávání automobilek, tedy do roku 2025 prodal okolo 25 milionů elektromobilů.

Porsche vyrobilo více než 100 prototypů Taycanu, který dřív vystupoval pod názvem Mission E. Na autě pracovalo více jak 40 techniků a v průběhu testování Taycan najezdil více jak 40 tisíc kilometrů. Tak snad to bude na postavení dobrého elektromobilu stačit. To uvidíme už příští rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze