Porsche už obdrželo objednávky na Taycan, avšak sériovou verzi ještě nikdo neviděl

Porsche už obdrželo objednávky na Taycan, avšak sériovou verzi ještě nikdo neviděl
  • Taycan nabídne výkon 600 koní
  • Dojezd má být až 550 kilometrů
  • Cena se má pohybovat okolo 2 milionů korun

Snem každé společnosti je mít objednávky na produkt, který v sériovém provedení ještě nespatřil světlo světa. A to se podle kolegů z portálu Autocar povedlo automobilce Porsche. Zatímco dříve se mluvilo o názvu Mission E, tak německá automobilka svému elektromobilu dala nakonec název Taycan. A vůz podle všeho nyní již objednávají zákaznici, ačkoli produkční verze ještě nebyla k vidění.

Porsche Mission E

Informaci potvrdil i generální ředitel automobilky ve Velké Británii Alexander Pollich. Jen odmítl sdělit, kolik objednávek automobilka obdržela. Ve finále tak může jít o jednotky rezervací, avšak I to se počítá.

Elektromobil od Porsche je velmi očekávaným modelem a zařadí se po bok novinek jako například Audi e-tron. Kdy však Porsche definitivně světu svůj elektromobil představí není prozatím jisté. Vůz se bude vyrábět přímo ve Stuttgartu a měl by přijít na trh někdy na přelomu roků 2019 a 2020. Cena by se měla pohybovat okolo 2 milionů korun.

Taycan by měl disponovat 600 koni, akcelerací z 0 na 100 km/h za 3,5 vteřiny, maximální rychlostí 250 kilometrů za hodinu a dojezdem s plnou kapacitou baterie přibližně 550 kilometrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze