Cílem Mission E není stát se zabijákem Tesly, nýbrž zůstat skutečným Porsche

Cílem Mission E není stát se zabijákem Tesly, nýbrž zůstat skutečným Porsche
  • O přístupu k elektromobilitě se rozpovídal Stefan Weckbach
  • Jde o ředitele vývoje elektromobilů v Porsche
  • Model Mission E by měl dorazit na trh v příštím roce

Porsche finišuje svou elektrickou chloubu Mission E, která by měla na trh dorazit příští rok. První elektromobil značky jsme viděli na vlastní oči testovat a sama automobilka se s modelem moc netají. Ještě před uvedením základní verze se navíc ukázala zvýšená verze Mission E Cross Turismo přidávající některé až off-roadové prvky. Na první testování této verze v Kalifornii se můžete podívat ve videu níže.

Při testu asistoval Stefan Weckbach, šéf vývoje elektrických vozidel Porsche. Při testování zaznělo několik zajímavých myšlenek, panu Weckbachovi se například nelíbilo, že média často používají pro nadcházející Porsche přezdívky jako „zabiják Tesly“. Podle něj Tesla odvedla skvělou práci při rozvoji elektrických aut, nicméně míří úplně jinam než Porsche. Tesla je spíš pro geeky a technologické nadšence, avšak u Porsche vždy půjde hlavně o zábavu za volantem.

Při vývoji Mission E se tedy dbalo především na jednu věc – aby i toto Porsche zůstalo Porsche. Mělo by jít o vůz, který dokážou na testovací trati ocenit i skuteční petrolheadi. Zjištění, jestli bude Porsche Mission E opravdu tak zábavné, se nemůžeme dočkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze