CAR4WAY rozvázalo zákazníkům ruce a spustilo skutečně volný carsharing

CAR4WAY rozvázalo zákazníkům ruce a spustilo skutečně volný carsharing
  • Služba je dostupná od 1. listopadu 2017
  • Auto můžete kdekoli po Praze vyzvednout a zase opustit
  • K dispozici je nyní přes 240 vozů

Kdo bydlí v Praze, už na ně narazil, a kdo ne, určitě na ně brzo narazí. Zelenobílé stroje ve válečných barvách patří společnosti CAR4WAY, což je jedna s firem snažících se prosadit na poli carsharingu. Má ale jednu nespornou konkurenční výhodu, kterou je volnost. Dříve bylo nutné vypůjčené auto vrátit v určité lokalitě, nyní ale firma zákazníkům rozvázala ruce. Od 1. listopadu 2017 tak může každý, kdo prošel registrací, využívat více jak 240 vozidel a 9 modelů.

Škoda Octavia CAR4WAY

Kdekoli v Praze auto najdete, tam si jej můžete vyzvednout, tedy samozřejmě s výjimkou, kdy jej má právě vypůjčené někdo jiný. Pokud již auto máte zapůjčené, stejným stylem jej můžete kdekoliv zanechat. V pražských ulicích jsou všechna dostupná 24 hodin denně. Po registraci dostanete čipovou kartu a stáhnete si mobilní aplikaci, díky které vůz najdete. Do vozu se dostanete pomocí čipové karty a klíč ke každému vozu je umístěn v přihrádce spolujezdce.

Výhodou je, že zaplatíte pouze za to, co skutečně ujedete. Každé auto má zabudovanou carsharingovou jednotku, díky které jsou účtovány jen skutečně ujeté kilometry a doba využívání vozu. Prvotní registrace vás bude stát 2 tisíce korun, jedná se ale o vratnou kauci. Vybírat pak můžete od malého Citiga přes nového a plně elektrického e-Golfa či Škodu Octavii Combi až po největšího Transportera. Minimální doba sdílení je jedna hodina.

Firma se nechala slyšet, že chce svoji flotilu ještě rozšířit. My jsme samozřejmě zvědaví, jestli se český národ na sdílení automobilů dá nebo ne.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze