Bugatti se připravuje na elektrický hypersport, rozšiřuje centrálu v Molsheimu

Bugatti se připravuje na elektrický hypersport, rozšiřuje centrálu v Molsheimu
Fotografie: Rimac
  • Výstavba budovy je naplánována na druhou polovinu roku 2024
  • Kromě toho Bugatti zahájilo náborovou kampaň s cílem zvýšit počet zaměstnanců v Molsheimu o 50 % do konce roku 2027

Britský Autocar upozornil na tiskovou zprávu Bugatti, v níž značka, která se spojila s chorvatským Rimacem, oznamuje, že rozšíří centrálu v sídlící v alsaském Molsheimu, aby se připravila na elektrický hypersport. Firma tvrdí, že modernizovaný závod „podpoří vývoj nových modelů po éře Chironu“.


Bugatti potvrdilo plány na rozšíření svého ústředí ve francouzském Molsheimu v rámci investičního programu. Mezi plánované změny v areálu patří výstavba nové dvoupodlažní budovy v sousedství stávajícího Ateliéru, kde se montuje legendární Bugatti Chiron.

Budova, jejíž výstavba je naplánována na druhou polovinu roku 2024, bude mít rozlohu 2 120 metrů čtverečních a poskytne prostor pro nové zaměstnance a další vývojové projekty, včetně toho, co Bugatti popisuje jako svůj první hypersportovní model pod vlastnictvím společnosti Rimac. Sám Mate Rimac se přitom už loni vyjádřil v tom smyslu, že věří ve velký úspěch Bugatti a prozradil i překvapivé věci.

Očekává se, že nový model Bugatti, který je již ve vývoji, bude čerpat ze zkušeností mateřské společnosti Rimac v oblasti elektrického pohonu a jeho akcelerační výkon bude vyšší než u modelu Chiron Super Sport s benzinovým motorem W16 o objemu 8,0 litrů, čtyřmi turbodmychadly a výkonem 1 577 koní. Bližší detaily ale v současné době známé nejsou.

Rozšíření centrály podpoří také probíhající programy, jako je výroba vozů Bolide a W16 Mistral,“ uvádí Bugatti. „Výstavba této nové budovy v našem domovském Molsheimu je v souladu s expanzí značky a produktů,“ uvedl Christophe Piochon, prezident společnosti Bugatti. „Tato přístavba v našem domovském Molsheimu ukáže sílu značky Bugatti na cestě do vzrušující budoucnosti,“ dodal. Bugatti také zahájilo náborovou kampaň s cílem získat nové zaměstnance. Jejím cílem je zvýšit počet zaměstnanců v Molsheimu o 50 % do konce roku 2027.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze