BMW omezuje výrobu i3. Nová generace elektromobilů nejspíš klepe na dveře

BMW omezuje výrobu i3. Nová generace elektromobilů nejspíš klepe na dveře
  • BMW i3 je na trhu od roku 2014 a od té doby dostalo jediný facelift v podobě BMW i3s
  • Konkurence BMW s dojezdem už pomalu ujíždí, takže nová generace jistě dostane větší dojezd
  • Kdy přesně dorazí na trh není zcela jasné

BMW mohutně elektrifikuje svojí modelovou řadu, avšak čistě elektrický model je pouze BMW i3 či BMW i3s. U druhého jmenovaného, na kterého jsme poprvé koukali na frankfurtském autosalonu, jsme se nedočkali mnoho změn oproti klasické verzi. Už tehdy jsme si říkali proč.

Důvod je nyní jasný. Spekuluje se, že BMW pomalu omezuje výrobu stávajících elektrických modelů a dokonce se přemýšlí, že se výroba zastaví úplně. Budeme se tedy moc těšit na modely nové. Ty určitě dostanou delší dojezd, tedy i větší baterii. Co bude dále však nevíme. Takové BMW i8, které sice nemá pouze elektrický pohon, ale spadá pod divizi „i“, se už svého nástupce dočkalo. Pořídit si tedy budete moci jak BMW i8 Coupé, tak i variantu Spyder.

V minulosti se mluvilo i o modelu BMW i5. Ten měl být větší než i3 a opět rozšířit pestrost modelové palety. Koneckonců vše potvrzuje i Stefan Juraschek, šéf oddělení elektrického pohonu. „Tato auta jsou velmi jedinečná. Můžeme je uchopit jako rodinu a nabízet klidně pět nebo deset modelů,“ řekl.

Připomeňme, že i3s má vyšší výkon, driftovací režim a hlavně updatovaný design. Nechybí varianta jak čistě elektrická, tak REx, tedy s prodlužovačem dojezdu v podobě devítilitrové nádrže na benzin.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze