Bezvzduchové pneu pro jízdní kola? Bridgestone je na trh přivalí v roce 2019

1
Bezvzduchové pneu pro jízdní kola? Bridgestone je na trh přivalí v roce 2019
  • Jedná se o pneumatiky, které nemusí být huštěny vzduchem
  • Uvnitř pneumatiky je paprsková struktura, která má nosnou funkci

Bridgestone nedávno uvedl na trh pneumatiku DriveGuard, se kterou zvládnete urazit až 80 kilometrů rychlostí 80 km/h, a to i přesto, že jste prodělali defekt. Nově tato společnost představila i pneumatiku pro jízdní kola na základě konceptu „Air Free“. Jde o novou generaci pneumatik pro jízdní kola, kde se využívá technologie bezvzduchových pneumatik „Air Free Concept“.

Bridgestone bezvzduchové pneu

„Air Free Concept“ je technologie, díky níž nemusí být pneumatiky huštěny vzduchem, aby plnily svou nosnou funkci, protože disponují jedinečnou strukturou paprsků rozmístěných po obvodě vnitřní stěny pneumatiky. Materiály na bázi pryskyřice, použité k výrobě paprsků, a kaučukové směsi umožňují efektivnější využívání surovin.

Vypadá to, že budoucnost dopravy není jenom v autonomním řízení, ale poměrně značné změny se můžeme dočkat i v oblasti pneumatik. Na trh se ty dnes probírané mají dostat v roce 2019.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Simeon
Vzhledem k tomu, kolik takové řešení sebere sil kvůli odporu vzduchu v těch "loukotích", se obavám neúspěchu v bicyklech poháněných lidskou silou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze