Audi e-tron obuje speciální pneumatiky s nízkým valivým odporem

Audi e-tron obuje speciální pneumatiky s nízkým valivým odporem
  • Jako dodavatel pneumatik pro elektrické SUV byl vybrán japonský Bridgestone
  • Vůz bude nabízen se šesti různými druhy a velikostmi pneumatik s průměrem od 19" do 21"
  • Bridgestone se stal největším dodavatelem pneumatik pro vozy Audi

Japonský Bridgestone, největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, byl vybrán společností Audi jako dodavatel pneumatik pro prvovýbavu modelu Audi e-tron, prvního zcela elektrického SUV značky se čtyřmi kruhy ve znaku. Obě společnosti sestavily seznam náročných požadavků kladených na pneumatiky pro nový elektromobil, který se vyznačuje ohromujícím zrychlením, vynikajícím komfortem cestování a mimořádně tichým interiérem. Pneumatiky kromě toho musí poskytovat nejvyšší úroveň bezpečnosti bez jakýchkoli kompromisů v oblasti provozních vlastností. Bridgestone bude pro e-tron dodávat šest různých pneumatik pro kola s průměrem ráfku od 19" do 21", z toho čtyři rozměry letních pneumatik a dva rozměry zimních pneumatik.

Bridgestone alenza

Letní pneumatika Alenza 001 je koncipovaná speciálně pro SUV. Má uspořádání bloků, jež optimalizuje kontakt s vozovkou. Tím se zrychlují reakce vozidla při změně směru jízdy a zároveň se zvyšuje stabilita při jízdě přímým směrem. Pro zimní podmínky bude dodávat Bridgestone pneumatiku Blizzak LM 001. Ta vyniká ovladatelností a předvídavými provozními vlastnostmi v zatáčkách na mokrém, suchém, zledovatělém, rozbředlém nebo zasněženém povrchu. Pneumatika používá směs s vysokým obsahem siliky a polymerem Bridgestone Nano Pro-Tech. Výsledkem je mimořádná úroveň adheze.

Bridgestone blizzak

Dojezd patří u elektromobilů mezi nejdůležitější sledované parametry. Pneumatiky mohou dojezd prodloužit nízkým valivým odporem – v této oblasti bylo pneumatikám Bridgestone uděleno pro informační štítek EU hodnocení A, takže jsou nejlepší ve své třídě. Pneumatiky jsou dokonale přizpůsobeny vlastnostem modelu e-tron a přispívají k jeho dojezdu 400 km na jedno nabití. Pneumatiky se vyznačují také vynikající odolností vůči opotřebení a svými provozními vlastnostmi skvěle ladí s výkony elektromobilu e-tron, čímž umocňují celkové potěšení a zážitky z jízdy. Výplně dutin uvnitř pneumatiky minimalizují hlučnost, zatímco vyztužení bočnic a kostry pneumatiky snižuje na minimum vibrace a rezonance způsobované pohybem pneumatiky při kontaktu s povrchem vozovky.

Technické parametry Audi e-tron (2018) 55 quattro

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 901 × 1 935 × 1 616 mm, 2 560 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon300 kW, 400 koní, točivý moment: 664 Nm
Baterie95 kWh (86,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 24,1 kWh / 100 km, dojezd: 436 km
Cena od2 122 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze