Bridgestone v Ženevě? Solární automobil a kolo bez vzduchu pro jízdní kola

Bridgestone v Ženevě? Solární automobil a kolo bez vzduchu pro jízdní kola
  • Pneumatika kombinuje nosné paprsky z termoplastu s pryžovým běhounem
  • Bezvzduchová pneumatika je kompletně recyklovatelná
  • V expozici bude i Lexus LC 500h

Automobilový trh nejsou jenom automobilky, ale také velká spousta dodavatelských firem, tuningoví úpravci i výrobci pneumatik. Co přiveze do Ženevy Bridgestone? Možná budete překvapeni.

Návštěvníky expozice Bridgestone má zaujmou mimo jiné inovativní solární automobil „thyssenkrupp blue.cruiser“, vyrobený studenty univerzity aplikovaných věd v Bochumi (Německo), který se umístil na druhém místě ve třídě Cruiser v soutěži Bridgestone World Solar Challenge 2017, která se uskutečnila loni v říjnu.

Solární automobil je vybaven pneumatikami Ecopia s revoluční technologií ologic společnosti Bridgestone, která poskytuje hospodárnost bez kompromisů v oblastech přilnavosti a bezpečnosti. Větší průměr pneumatiky snižuje valivý odpor, zatímco užší běhoun minimalizuje aerodynamický odpor vzduchu. Výsledkem je nižší spotřeba paliva a související emise CO2.

V soutěži World Solar Challenge závodí týmy na trase dlouhé 3 000 km napříč Austrálií ve vozidlech vlastní výroby poháněných výhradně sluneční energií. Bridgestone v roce 2017 poskytoval technické poradenství a pneumatiky Ecopia

Bridgestone bezvzduchové pneu

K vidění bude v expozici také nejnovější verze bezvzduchové pneumatiky „Air Free Conceptpro“ pro jízdní kola. Tato bezvzduchová pneumatika kombinuje nosné paprsky z termoplastu s pryžovým běhounem. Uživatel nemusí udržovat tlak v pneumatice a zároveň se nemusí obávat rizika poškození pneumatiky a následné ztráty tlaku. Bezvzduchová pneumatika je kompletně recyklovatelná, čímž přispívá k trvale udržitelnějšímu využívání surovin.

V expozici značky Bridgestone bude vystaveno rovněž zcela nové hybridní luxusní kupé Lexus LC 500h, vybavené 20" pneumatikami Turanza T005 s technologií RFT (Run-Flat Technology), která zpřístupňuje nové dimenze bezpečnosti a komfortu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze