Bridgestone spolupracuje s Lamborghini na vývoji první terénní run-flat pneumatiky

Bridgestone spolupracuje s Lamborghini na vývoji první terénní run-flat pneumatiky
Fotografie: Bridgestone
  • Jako první dostane novou pneumatiku model Huracán Sterato
  • Jedná se o model Dueler All-Terrain AT002

Společnost Bridgestone uvedla, že byla vybrána jako jediný a exkluzivní partner pro výrobu pneumatik pro nové terénní Lamborghini Huracán Sterrato. Tento první terénní supersportovní vůz vybavený desetiválcovým motorem a pohonem všech kol bude jako první osazen těmito pneumatikami. Díky nedávno uzavřené spolupráci již Bridgestone vyvinul speciální polymery, dezény a technologie, které posouvají všestranné schopnosti modelu Huracán Sterrato na ještě vyšší úroveň a maximalizují potěšení z řízení tohoto supersportovního vozu na asfaltovém povrchu i mimo zpevněné cesty.

Nová pneumatika Bridgestone nese označení Dueler All-Terrain AT002 a je vybavena funkcí run-flat (RFT). Řidič díky tomu může pokračovat v jízdě i po průrazu pneumatiky. Ta může mít klidně nulový tlak a do určitého stavu poškození lze ujet dalších 80 km rychlostí až 80 km/h. Pneumatika Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 je navržena tak, aby poskytovala všestranný špičkový výkon, ať už se Lamborghini Huracán Sterrato vydá kamkoli, bez ohledu na terén. Vývoj probíhal v Evropě, kde se bude nová pneumatika současně vyrábět.

Nové složení směsi optimalizuje adhezi a v hluboké šotolině a blátě je zvýšena přilnavost díky specifické ramenní oblasti. Za speciální se dá považovat i dezén běhounu, který zajišťuje nejlepší možnou ovladatelnost a provozní vlastnosti ve vysokých rychlostech bez jakýchkoliv kompromisů. Steven De Bock, viceprezident společnosti Bridgestone, uvedl: „S modelem Dueler All-Terrain AT002 vytvořil Bridgestone pneumatiku na míru, která dokonale doplňuje vysokorychlostní terénní koncept Lamborghini Huracán Sterrato. Vytvořili jsme pneumatiku, která je stejně schopná při vysokých rychlostech na asfaltu i při jízdě v terénu, poskytuje stabilitu při vysokých rychlostech, a je stvořena proto, aby čelila zcela odlišným výzvám na blátě, štěrku a náročných terénech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze