Bridgestone byl vybrán jako dodavatel pneumatik pro Audi Q4 e-tron

Bridgestone byl vybrán jako dodavatel pneumatik pro Audi Q4 e-tron
Fotografie: Audi
  • Přímo pro Q4 e-tron vyvinul Bridgestone pneumatiky s velmi nízkým valivým odporem a technologií ENLITEN
  • Pneumatiky dokážou prodloužit dojezd elektromobilu a snížit dopad na životní prostředí

Společnost Bridgestone byla vybrána jako dodavatel pneumatik pro Audi Q4 e-tron – první elektricky poháněné kompaktní SUV značky Audi. Aby společnost Bridgestone splnila náročné technické požadavky Audi, vyvinula speciálně pro model Q4 e-tron pneumatiky s velmi nízkým valivým odporem a technologií ENLITEN. Udržitelná technologie ENLITEN s odlehčenou konstrukcí snižuje valivý odpor pneumatik až o 30 % a hmotnost až o 20 %, čímž prodlužuje dojezd elektromobilu a díky lepšímu využití zdrojů snižuje dopad na životní prostředí.

Letní pláště Bridgestone pro Audi Q4 e-tron s rezervou splňují požadavky na mezní hodnotu valivého odporu vyžadovanou k získání klasifikační třídy „A“ na evropském štítku hodnocení účinnosti, přitom však nepřipouštějí žádné kompromisy v otázce jízdní stability, která je pro vozidla s pohonem zadní nápravy zásadní.

Audi Q4 e-tron – test

Na evropském trhu je nyní k dispozici Audi Q4 e-tron s letními pneumatikami Bridgestone Turanza ECO a zimními pneumatikami Blizzak LM005. Obě byly speciálně pro tento model vyvinuty v Evropě, kde se také vyrábějí.

Audi Q4 e-tron 55 quattro

Rozměry4 588 × 2 108 × 1 632 mm, 2 135 kg
Výkon250 kW
Baterie82 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)523 km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze