BeRider se 1. března vrátí do ulic.Letos se flotila rozroste až na 700 skútrů

BeRider se 1. března vrátí do ulic.Letos se flotila rozroste až na 700 skútrů
  • O pohon skútru se starají dvě lithium-iontové baterie a maximální rychlost je 66 km/h
  • Rezervace se provádí přes aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS
  • Pronájem se platí kartou, kterou máte připojenou k vašemu účtu, cena startuje od 5 Kč/minuta

Koncem minulého roku Škoda Auto DigiLab spustila službu BeRider pro sdílené elektrické skútry. Po zimní pauze, kdy jste elektrické skútry nemohli využívat, se prvního března vrátí zpět do ulic. Po úspěšném pilotním provozu na podzim loňského roku služba během několika nadcházejících měsíců postupně rozšíří svou flotilu ze současných 150 až na 700 elektrických skútrů. Služba do nové sezony vstupuje s řadou vylepšení pro zákazníky. Letos si mohou elektrický skútr objednat i přes bezplatnou mobilní aplikaci „Citymove“, která nabízí multimodální řešení pro obyvatele Prahy.

Jak uvádí Jarmila Plachá, vedoucí Škoda Auto DigiLab, dodává: „BeRider stavíme jako součást chytrého ekosystému pro udržitelnou městskou mikromobilitu ve vzájemné shodě s hlavním městem. Patří sem i platforma pro soukromé sdílení aut peer-to-peer carsharing HoppyGo nebo projekt sdílení aut Uniqway pro studenty vysokých škol a univerzit, který byl vyvinut v úzké spolupráci se samotnými studenty a školami. Všechny tyto služby nové mobility pak integrujeme do jedné aplikace Citymove, která kromě našich služeb zahrnuje i veřejnou dopravu, parkování a další služby. Naše vize je, že zákazník svou cestu pohodlně naplánuje a zaplatí z jedné aplikace s využitím různých druhů dopravy.“

O elektrický pohon skútrů se starají dva lithium-iontové akumulátory. Protože jsou skútry „BeRider“ vybaveny LED předním světlem a kotoučovými brzdami vpředu i vzadu, obstojí bezpečně a efektivně v rušném městském provozu. Jak se na elektrické vozidlo sluší, má velké zrychlení. Dosahuje maximální rychlosti až 66 km/h. S dojezdem do 70 kilometrů se elektrické skútry hodí zejména na krátké až střední vzdálenosti. Aktuální dojezd se vždy zobrazuje na displeji. V uzamykatelném odkládacím prostoru jsou dvě helmy pro jízdu ve dvou.

Snadno ovladatelné elektrické skútry nabízí mnoho výhod pro městský každodenní život. Většinu tras ujedou rychleji než autem či využitím jiné služby. Na elektrických skútrech si řidič navíc užije své město z nové perspektivy. Rezervace se provádí přes chytrý telefon v aplikaci „BeRider“, která je zdarma pro iOS a Android. Po registraci zákazníci v aplikaci vidí dostupné elektrické skútry, mohou si je rezervovat, odemknout a zamknout bez klíče. Doba použití končí po rychlém potvrzení v aplikaci. Již nyní lze „BeRider“ využít i pomocí bezplatné aplikace „Citymove“, kterou rovněž vyvinul Škoda Auto DigiLab. Pronájem se platí kartou a účtuje se podle doby používání, cena za minutu začíná na 5 korunách. Kromě toho si zákazníci mohou vybírat z atraktivních cenových balíčků, u nejvýhodnějšího minutového balíčku je sleva 33 procent, tj. cena 3,30 Kč/min, při koupi do konce února dokonce 2,75 Kč/min. Pro řízení elektrického skútru je nutné být držitelem řidičského průkazu skupiny B nebo na motocykl třídy A1.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze