Audi Q7 e-tron dostane menšího sourozence. Ten se už čile testuje

Audi Q7 e-tron dostane menšího sourozence. Ten se už čile testuje
  • Audi Q5 e-tron bude mít pod kapotou dvoulitrový čtyřválec
  • Kombinovaný výkon bude okolo 250 koní
  • Na jedno nabití zvládne vůz urazit až 50 kilometrů
  • Dočkat bychom se hybridní Q5 mohli už příští rok

Vlna popularity SUV nepolevuje, a tak by každá automobilka měla mít ten svůj model. SUV dnes však nemají pod kapotou pouze velké benzinové či naftové motory, ale také hybridní jednotky. Důkazem je třeba BMW X5 40e, Mercedes GLE 500 e nebo také Audi Q7 e-tron, které se s velkou pravděpodobností dočká menšího sourozence.

Audi Q5 e-tron byla spatřena při testování a na trh by mohla dorazit již příští rok. Pod kapotou má pracovat dvoulitrový čtyřválec v kombinaci s elektromotorem. Výkon se má pohybovat okolo 188 koní ze spalovacího čtyřválce a dalších 108 koní z elektromotoru. Kombinovaně by tak mělo jít o zhruba 250 koní.

Po vzoru svého většího sourozence dostane Audi Q5 e-tron i zajímavý dojezd na jedno nabití. Celkem má zvládnout 31 mil, tedy okolo 50 kilometrů. Chybět nemají ani bezpečnostní a technologické prvky jako virtual cockpit.

Zvedne BMW tuto rukavici vhozenou do ringu a postaví BMW X3 i v hybridní variantě? Prozatím se nejvíce spekuluje o tom, že řada 3 a X3 přijede brzy ve formě ryzích elektromobilů.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze