Audi představí svůj e-tron GT i v nejnovějším filmu o Spider-Manovi

Audi představí svůj e-tron GT i v nejnovějším filmu o Spider-Manovi
Fotografie: audi.com
  • Vůz se představil již ve snímku Avengers: Endgame
  • Natočen byl v této souvislosti i krátký film s Tomem Hollandem

Investice do reklamy představují u většiny velkých automobilek jednu z nejnákladnějších položek. Většina z nich se soustředí na klasické reklamní kampaně zahrnující billboardy a reklamy v televizi, periodicích i na internetu. Ovšem Audi jako jeden z mála výrobců vsází také na starý dobrý product placement přímo ve filmech.

Audi e-tron GT Spider-Man

Posledním takovým případem byl e-tron, se kterým se proháněl Tony Stark v Avengers: Endgame. V tomto filmu jsme si mohli prohlédnout koncept e-tronu Sportback a koncept e-tronu GT. Zajímavostí je, že ačkoliv Audi v tomto filmu prezentovalo elektromobil, neodpustilo si v postprodukčních úpravách přidat do scény s jedoucím e-tronem GT zvuk konvenčního motoru, což mnoho fanoušků nepřijalo s úplným nadšením. O této kauze se nicméně hodně psalo, a tak mělo Audi postaráno o další reklamní prostor zcela zdarma.

Audi nyní pokračuje ve spolupráci se Sony Pictures Entertainment. Výsledkem je další představení čistě elektrického e-tronu v nejnovějším filmu Spider-Man: Far from Home s Tomem Hollandem v hlavní roli. Ovšem e-tronem to zdaleka nekončí. „Umístnění vozů Audi ve filmu Spider-Man: Far from Home zahrnuje plně elektrické Audi e-tron a nové Audi A7 i Audi Q8. Vozy se také představí na letní premiéře tohoto filmu,“ prozradilo Audi.

Sven Schuwirth, který má v Audi na starosti oddělení digitálního marketingu, o spolupráci řekl: „Spojení se společností Sony Studios nám dává ideální příležitost k tomu, abychom mohli ve filmovém prostředí představit elektrickou ofenzivu Audi a přizpůsobit tuto důležitou technologii vysoce angažovanému publiku. Product placement proto hraje velmi důležitou roli v naší nové strategii značky.“

Krom samotného umístění e-tronu do filmu byl vytvořen také krátký snímek pojmenovaný Science Fair (Vědecký veletrh), ve kterém postava Petera Parkera se svým kamarádem Nedem použijí nový e-tron jako svůj školní projekt. Celý krátkometrážní snímek je natočený velmi vtipným způsobem a rozhodně stojí za zhlédnutí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze