Známe elektrické nástupce modelů značek Cadillac a Chevrolet

Známe elektrické nástupce modelů značek Cadillac a Chevrolet
Fotografie: Chevrolet
  • Camaro přijde o svaly a bude z něj sedan
  • Cadillac představí tři nové elektromobily
  • Chevrolet ukončí výrobu modelu Bolt EV

Společnost General Motors si stanovila cíl uvést do roku 2025 na trh 30 nových čistě elektrických vozidel. Tato rozsáhlá ofenzíva v rámci společností Chevrolet, Cadillac, Buick a GMC nabídne nejen nové elektromobily, ale i omezení prodejů konvenčních motorů. Web autonews.com nedávno zjistil, které modely se budou rušit nebo nahrazovat těmi elektrickými.

Camaro už jen jako sedan

Začněme u asi nejikoničtějšího kousku v rámci GM, kterým je bezesporu Chevrolet Camaro. Tento vůz vyráběný od roku 1967 má být od roku 2024 prodáván jen jako elektrický sedan. Tím pádem už neuvidíme kupé. Ovšem je otázka, zda se náhodou něco nezmění. Společnost Cadillac aktuálně vyrábí auta XT4, XT5, XT6. Tyto modely se mají změnit na Cadillac Lyriq, Optiq a Symboliq. Model Lyriq už automobilka nedávno představila a můžete se o něm dočíst v našem článku.

Chevrolet s otazníky

Chevrolet by měl nahradit modely Spark, Trax, Buic Encore a Malibu také čistě elektrifikovanými verzemi, ale zatím se přesně neví, jak budou vypadat a kdy přijdou na trh. Co je již jisté je to, že dojde k ukončení výroby Boltu EV.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze