Zběsilý Mercedes-AMG EQS se prohání po Nürburgringu. Zatopit chce rychlým Teslám

Zběsilý Mercedes-AMG EQS se prohání po Nürburgringu. Zatopit chce rychlým Teslám
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Sportovní verze se představí ke konci letošního roku
  • Nabídne pohon všech kol a výkon okolo 600 koní
  • Otázkou jsou další ještě výkonnější provedení

Ještě před světovou premiérou zcela nového plně elektrického modelu EQS se hovořilo o jeho výkonnější verzi, která projde speciální kůrou z dílny sportovní divize AMG. Nyní se zvěsti o zběsile rychlém elektrickém Mercedesu naplňují a jak je vidět z fotek, které přináší motor1.com, fanoušci sportovních Mercedesů-AMG se mají na co těšit. Jedná se navíc o první čistě elektrický model značky, který bude nést logo AMG a nabídne velmi solidní technické parametry.

Fotografům se povedlo vůz zachytit na slavném Nürburgringu a jak je z fotogalerie vidno, Mercedes se příliš nesnažil o nějaké větší maskování testovacího prototypu. I proto lze snadno rozpoznat jisté technické změny oproti standardním provedením EQS. Mezi ně se řadí větší brzdové karbon-keramické kotouče se žlutými brzdovými třmeny, snížený podvozek a mírné aerodynamické úpravy karoserie. Pokud se pak budeme bavit o čistě technických parametrech, Mercedes v tomto ohledu zarytě mlčí.

Dosud nepotvrzené zprávy však hovoří o tom, že varianta AMG EQS nabídne systém pohonu všech kol a podstatně výkonnější dvojici elektromotorů, které by mohly nabídnout výkon okolo 600 koní. Jistotou ale bude zrychlení z 0 na 100 km/h pod 4 sekundy. Otázkou pak je, zda bude tento německý „sportovec“ stačit na vskutku rychlé Tesly. Mercedes navíc nemusí říci poslední slovo a v rámci své nabídky může představit několik variant s logem AMG a výrazně odlišnou dynamikou.

Technické parametry Mercedes-Benz EQS 450+

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 5 216 × 1 926 × 1 512 mm, 2 480 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon245 kW, 333 koní, točivý moment: 568 Nm
Baterie112 kWh (107,8 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 200 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,9 kWh / 100 km, dojezd: 733 km
Cena od3 213 760 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze