Za pět let chce mít koncern PSA 80 procent modelů i v elektrifikované variantě

Za pět let chce mít koncern PSA 80 procent modelů i v elektrifikované variantě
  • Elektrický Peugeot 208 má dorazit už v září příštího roku
  • Nejpozději přijde DS3 Crossback s čistě elektrickým pohonem

Už i koncern PSA připravuje svojí elektrickou ofenzivu. Na trh se mají postupně dostat elektrické modely 208 a 2008, ale také DS3 Crossback. To vše do roku 2020. Takové plány PSA odhalilo svým investorům.

Peugeot 208 patří mezi nejprodávanější auta ve svém segmentu. Elektrický pohon by mu mohl slušet, ale je otázka, jakou kapacitu baterii dostane. Mluví se o dojezdu okolo 300 kilometrů, jako má například Renault ZOE. Elektrické 208ky se máme dočkat už v září příštího roku.

V polovině roku 2019 má dorazit také elektrický DS3 Crossback. A o rok později má elektrickou ofenzivu dovršit příchod elektricky poháněné 2008ky. Počítá se také s plug-in hybridními modely. Podle současného plánu generálního ředitele společnosti Carlose Tavarese chce PSA do roku 2021 nabídnout sedm plug-in hybridních modelů a čtyři elektromobily. Do roku 2023 by PSA rádo mělo 90 procent modelů i v elektrifikované variantě.

Momentálně si můžete koupit například Peugeot iOn a Citroën C Zero, které stojí na stejné platformě jako Mitsubishi iMiEV a Citroën e-Meharu. Peugeot má také elektrického Partnera a Citroën zase Berlingo. Elektrická vlajková loď celého koncernu je Opel Ampera-e, která se za mořem prodává jako Chevrolet Bolt.

Zdroj: europe.autonews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze