Citroën se vrací ke kořenům. My Ami Buggy dělá velkou radost malými prostředky

1
Citroën se vrací ke kořenům. My Ami Buggy dělá velkou radost malými prostředky
Fotografie: Citroën
  • Citroën se pochlubil propracovaným konceptem pro volný čas
  • Připomíná legendární model Mehari, ale i řadu dalších

Na základě miniauta My Ami stvořili designéři Citroënu vizi auta pro volný čas mimo zpevněné cesty, přímo hýřící kreativitou. Odstranila všechny překážky, dělící řidiče od vnějšího světa. Pevnou střechu nahradila panoramatickým oknem a dveře nahradila spouštěcími průhlednými vodotěsnými fóliemi. Všechny záhyby byly využity pro uchycení stylových zavazadel, prohlubeň na palubní desce zabral vyjímatelný reproduktor. Přibyla celkem čtyři kotevní místa pro uchycení fotoaparátu či kamery prostřednictvím speciálního úchytu a místo dveří spolujezdce zabírá přizpůsobená kabela, která za jízdy slouží jako odkládací prostor, poté ji lze jednoduše vzít a odnést. Totéž platí pro jednoduchá sedadla, navíc snadno umyvatelná a vybavená přídavnými vložkami z tlumicí pěny.

Outdoorovému stylu se přizpůsobil i exteriér, který nahradil standardní pneumatiky balónovými s bahenním vzorkem, stylovými ochrannými prvky překryl všechna citlivá místa (hlavně světlomety a prahy), přidal mohutné střešní ližiny s náhradním kolem a vše podtrhl mohutnou LED lištou nad čelním oknem. Ta nejenže dokáže intenzivně osvítit cestu před autem, ale po zaparkování světelnými efekty vytvoří například iluzi táboráku, což doplňují příslušné zvuky z externího reproduktoru. Dojem dolaďuje dvoubarevné kontrastní lakování v kombinaci citrónové žluti a khaki zeleně. Vtipným doplňkem je nabíjecí konektor, tvarovaný jako rukojeť pro snazší nastupování a zároveň i jednodušší manipulaci u nabíječky.

Vůz je, stejně jako jeho vzor, určen pro mobilitu mladých, stačí na něj řidičák A1. Doplňky i s rozsáhlým příslušenstvím jsou navrženy jako stavebnice, s využitím univerzálních, vzájemně zaměnitelných kotevních míst. Případně je vyjmout a nosit mimo auto, jako například taštičku na volantu, snadno proměnitelnou na ledvinku. Stvořeny byly na 3D tiskárně, takže je lze v případě potřeby snadno replikovat, případně upravit a vymýšlet nové.

Citroën My Ami Buggy je konceptem pro ekologický a bezstarostný život na Azurovém pobřeží
Diskuze ke článku
Karel Schmidt
Karel Schmidt
Tak je to show car, ale Ami nedojede tak daleko aby potřebovalo rezervu a naopak střešní nosič na surf nebo cokoliv jiného je potřeba, ty dveře nedvere s kabelou vypadají spíš pro zlost. Kola tomu sluší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze