Elektromobil Citroën My Ami Buggy II se představuje v limitované edici

Elektromobil Citroën My Ami Buggy II se představuje v limitované edici
Fotografie: Citroën
  • Vůz nabízí celou řadu exkluzivních doplňků
  • Nechybí voděodolný Bluetooth reproduktor
  • Produkce je omezena počtem 1 000 kusů

Po oslnivém úspěchu online prodeje 50 kusů vozu „My Ami Buggy Ultra Limited Edition“ ve Francii v roce 2022 nabízí Citroën novou speciální sérii 1 000 kusů, které budou k dispozici v devíti zemích: Francii, Itálii, Španělsku, Belgii, Řecku, Portugalsku, Velké Británii, Maroku a Turecku. Tento malý elektromobil nemá dveře ani střechu, jeho khaki karoserie je ozvláštněna ostře žlutými ozdobnými prvky, které mu dodávají jedinečný dobrodružný charakter, jako jsou podběhy kol, přední a zadní nárazník a charakteristická zlatavé disky kol. Limitovaná edice je vybavena několika dalšími exkluzivními doplňky, jako jsou průhledné kryty dveří, které chrání cestující před povětrnostními vlivy, a vyjímatelná taška na zip uprostřed volantu pro uložení drobných předmětů denní potřeby.

Osobnost „My Ami Buggy“ vychází také z vitality a svěžesti, kterou dodávají ostře žluté prvky exteriéru (reliéf na předním panelu a směrové šipky na podbězích kol) a v interiéru (odkládací schránky, otevírací popruhy a háčky na tašky, prošívání na sedadlech a kobercích). Tato druhá limitovaná série se opírá o stejný princip: žádné dveře a žádná střecha. Pro ochranu vozidla před nepřízní počasí však byly přidány a upraveny ochranné prvky. Pro ochranu cestujících před vnějšími vlivy byly navrženy nové plastové plachty se zipy.

Citroën My Ami Buggy II

Doplňují střešní ochranu a kabina je díky nim prakticky uzavřená a chráněná před větrem, chladem a deštěm. Když se cestující chtějí při každodenním používání nadechnout čerstvého vzduchu, stačí plachty sejmout, srolovat je směrem dozadu k sedadlům a poté je pomocí patentek upevnit na sloupky dveří. V létě, když se nepoužívají, je lze uložit do garáže. Pro snadnější používání byl vytvořen nový systém uzavření střechy. Jedná se o černou nepromokavou střechu, která se nyní uzavírá pomocí zipu, takže je praktičtější a rychleji se s ní manipuluje. Plátno střechy je plně integrováno do karoserie díky liště, která umožňuje její maximální natažení, což dodává celému vozidlu jednotný vzhled.

Při jízdě také méně podléhá nasávání vzduchu. Lze jej srolovat a připevnit ke střešnímu rámu pomocí patentek. Byly přidány rámy dveří a střechy pro upevnění průhledných plachet a měkké střechy tak, aby dokonale splývaly s karoserií a působily elegantně. V přední části je střešní rám prodloužen tak, aby tvořil stínítko, které slouží jako sluneční clona a podtrhuje volnočasový aspekt vozu „My Ami Buggy“. Systém zavírání dvířek je totožný s předchozí verzí. Pouze tvar se vyvinul směrem k designu připomínajícímu kapsle prahových lišt ostatních verzí Ami, což zdůrazňuje vztah mezi tímto vozem a zbytkem modelové řady.

Tato nová edice nabízí prvek z řady zavazadel v ostře žluté barvě, která byla představena v prosinci 2021 u stejnojmenného konceptu. Ledvinka, jedinečný dekorativní a zároveň důmyslný prvek, je zapuštěná doprostřed volantu. Na místě ji drží připínací popruhy, kterými je připevněna k ramenům volantu. Tato přihrádka je uzavíratelná zipem a může sloužit k uložení osobních věcí. Řidič si ji může při opuštění kabiny vzít s sebou. Výbavu této nové limitované edice „My Ami Buggy“ doplňuje reproduktor Ami a nové příslušenství „Ultimate Ears Boom“ je lehký Bluetooth reproduktor, který lze kamkoli snadno přenášet. Milovníci hudby ocení výkonný a pohlcující 360° zvuk.

Je vodotěsný, robustní a s 15hodinovou výdrží. Uvnitř vozu My Ami Buggy se vkládá do speciálně vyhrazeného prostoru na palubní desce v blízkosti volantu. Budoucí zákazníci vozu „My Ami Buggy“ obdrží lifestylové produkty, které je budou provázet při volnočasových aktivitách: elegantní a módní designové hodinky Ice-Watch v khaki a žluté barvě s mimořádně měkkým silikonovým řemínkem, dále hřeben a klobouček pro zotavení z budoucích dobrodružství, která zažijí s vozem jejich účesy.

Technické parametry Citroën My Ami Buggy II Ultra Limited Edition

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 2 410 × 1 390 × 1 520 mm, 471 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon6 kW, 8 koní
Baterie?
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze