Yandex ukazuje své autonomní řízení na CESu. 64 km/h v ulicí Vegas není problém

Yandex ukazuje své autonomní řízení na CESu. 64 km/h v ulicí Vegas není problém
  • Yandex je často označován za ruský Google
  • Společnosti patří vyhledávač, navigace, mapové podklady, mailová aplikace, ale také carsharing či taxi
  • Jedná se o jednu z největších ruských firem

Ruská společnost Yandex bude testovat svojí autonomní technologii v USA už příští rok, jak jsme vás v minulosti informovali. Nyní se však snaží zaujmout také na veletrhu CES, jak píše BBC News.

Redaktorka popisuje, jak si sedla na zadní sedačku Toyoty Prius, která měla vybavení právě od ruské společnosti. Na místě řidiče nikdo neseděl, jen na místě spolujezdce byl člověk, který měl v ruce ovladač s červeným tlačítkem. Nejspíše by postupně odpojilo všechny systémy a auto v klidu zůstalo stát.

Většina veřejnosti nemá k autonomním technologiím příliš vřelý vztah. V případě Yandexu možná půjde také o ruský faktor. Redaktorka BBC však hodila vše za hlavu, sedla do auta, které vyrazilo na 20minutovou projížďku po městě. Po cestě auto projíždělo po rušných křižovatkách, předjíždělo z pruhu do pruhu a dosáhlo rychlosti až 64 km/h.


Yandex je jakýsi ruský Google. Mezi jeho aktivity patří nejen autonomní řízení, ale také vyhledávač, který si drží více jak 60% pokrytí ruského trhu. Mezi další produkty patří navigace, mailová aplikace, carsharing a taxi, které můžete využít například v Moskvě. Jedná se o jednu z největších ruských společností.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze