I ruské technologické firmy si troufají na autonomní řízení. Yandex už ho testuje

I ruské technologické firmy si troufají na autonomní řízení. Yandex už ho testuje
  • Do konce roku by ve flotile Yandexu mělo být až 100 autonomních vozidel od automobilek Hyundai a Kia
  • Momentálně testování probíhalo na uzavřeném prostranství, avšak brzy by auta měla vyrazit do ulic Moskvy

Domníváte se, že autonomní řízení je téma pouze pro americké společnosti jako Waymo či Uber? Samozřejmě nejsou jediné, které na něm pracují. Automobilka Hyundai se domluvila s ruskou nadnárodní společností Yandex, která mimo jiné spravuje jeden z nejpoužívanějších internetových vyhledávačů v Rusku. Novinu přinesl web carscoops.com.

Yandex se však věnuje také autonomnímu řízení a právě ve spolupráci s automobilkou Hyundai připravuje uvedení třetí a čtvrté úrovně do praxe. První auto od korejské automobilky dostala společnost minulý rok a jak se zdá, tak inženýři pracují opravdu tvrdě.

Společnost Yandex si vybrala model Sonata, protože dle slov zástupců společnosti jde stávající systém radarů, lidarů a dalších komponentů na Hyundai Sonata nainstalovat bez větších zásahů do automobilu. První testování probíhalo v soukromém areálu, kdy Sonata jezdila non-stop, aby společnost nasbírala dostatek dat.

Cílem celé spolupráce je začít testovat tuto technologii v ulicích Moskvy. Celkem by ve flotile Yandexu mělo být až 100 vozidel s logem Hyundai nebo Kia na kapotě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze