Yandex bude své autonomní řešení testovat v USA. Začne už příští rok

Yandex bude své autonomní řešení testovat v USA. Začne už příští rok
  • Autonomní modely ruské společnosti Yandex budou k dispozici návštěvníkům v průběhu mezinárodního autosalonu v Detroitu
  • Prvních deset modelů bude vozit návštěvníky a poté zůstanou v USA, kde bude probíhat další testování
  • Yandex je ruská společnost zaměřující se na internetové služby a v poslední době i na autonomní řízení

Nemusíte být zrovna politolog, abyste věděli, že politická situace mezi Ruskem a USA není zrovna ideální. O to více překvapila informace od ruské společnosti Yandex. Jedna z největších internetových společností v Rusku se rozhodla, že příští rok v létě spustí testování svých autonomních modelů v USA, jak informuje usnews.com.

Konkrétně se tak stane 6. až 21. června, kdy bude probíhat mezinárodní autosalon v Detroitu. A právě v tomto městě bude v průběhu autosalonu mít Yandex své autonomní modely, které budou vozit návštěvníky na autosalon. „Prvních deset vozů bude vozit návštěvníky na autosalon a poté zůstanou ve Spojených státech pro další testování,“ řekl agentuře Reuters zástupce společnosti. Na konci roku 2018 obdržel Yandex licenci na testování vozidel bez řidiče v Izraeli a v lednu letošního roku měl na veletrhu CES v Las Vegas své autonomní auto vystavené.

Yandex je ruská nadnárodní společnost, která se specializuje na internetové služby. Poslední dobou se však angažuje také v autonomních vozech a má vlastní taxislužbu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze