BMW plánuje uvést auto s technologií 5G. Co dále ukazuje na CESu v Las Vegas?

aktualizováno o fotografie
BMW plánuje uvést auto s technologií 5G. Co dále ukazuje na CESu v Las Vegas?
  • Stánek BMW na veletrhu CES je zaměřený na budoucí mobilitu
  • K vidění je například koncept BMW i Interaction EASE, který nabídne autonomní řízení
  • V ulicích Las Vegas jezdí 20 automobilů BMW i3 Urban Suite, které si můžete zavolat pomocí aplikace v chytrém telefonu

BMW Group na výstavě Consumer Electronics Show 2020 představuje své vizionářské přístupy, jež veřejnosti zprostředkují zážitky s mobilitou budoucnosti. BMW v Las Vegas ukazuje koncept BMW i Interaction EASE, nabízející pohled do budoucnosti, kde je autonomní řízení již samozřejmostí. Exteriér koncepčního automobilu má záměrně abstraktní vzhled, aby se návštěvníci zaměřili pouze na jeho interiér. Vnitřní prostor má cestujícím nabídnout nejen pocit, že již dorazili do cílové destinace, zatímco jsou stále na cestě, ale také zdůraznit potenciál intuitivní, téměř lidské interakce mezi cestujícím a vozidlem.

Hlavním prvkem je inovativní systém detekce pohledů uvnitř konceptu BMW i Interaction EASE. Jeho umělá inteligence dokáže zjistit, že cestující upřeně hledí na některý z objektů mimo automobil a o tomto objektu cestujícím nabídne relevantní informace nebo další způsoby interakce. Druhým vystaveným objektem je trojice modelů BMW X7 s luxusní výbavou ZeroG Lounger, která bude v obdobné podobě připravena pro sériové automobily během několika let.

Výbava ZeroG Lounger představuje zcela nový způsob relaxace na cestách. Cestující může sklopit opěradlo sedadla až o 60 stupňů a přitom si i nadále užívat obvyklého komfortu. Posledním vystaveným kusem je BMW i3 Urban Suite, které je navrženo tak, aby cestujícím nabídlo zážitek z mobility přesně přizpůsobený jejich potřebám. Za tímto účelem prošlo sériově vyráběné BMW i3 kompletní přestavbou, přičemž nedotčeno zůstalo pouze sedadlo řidiče a palubní deska s cílem znovu vytvořit atmosféru butikového hotelu a současně věnovat maximální pozornost trvalé udržitelnosti. V ulicích Las Vegas bude jezdit 20 automobilů BMW i3 Urban Suite, které lze přivolat prostřednictvím aplikace. Interiér cestující uvítá pohodovým prostředím. To zčásti vytvářejí pohodlná křesla, která nabízejí velkorysý prostor pro nohy a kolem sebe vytvářejí speciální zvukovou zónu, jež cestující dokáže izolovat od veškerého hluku okolního vnějšího světa.

Tato trojice znovu potvrzuje závazek BMW Group implementovat nové technologie takovým způsobem, který zákazníkům přinese hmatatelné výhody. Další technologií, jež se významně promítá do automobilů prezentovaných na výstavě CES 2020, je 5G. BMW iNEXT, které má být uvedeno na trh v roce 2021, bude využívat technologii 5G, díky čemuž se BMW Group pravděpodobně stane prvním výrobcem automobilů, který nabídne nový mobilní standard v sériovém automobilu. Na venkovní ploše výstavní plochy značky BMW probíhá živá ukázka s BMW i3 a chytrým telefonem v hlavní roli, jež názorně předvede, jak může technologie 5G posunout bezpečnost silničního provozu na další úroveň.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze