Od PlayStationu k automobilům. Sony představilo svůj vlastní elektromobil

Od PlayStationu k automobilům. Sony představilo svůj vlastní elektromobil
Fotografie: Sony
  • Sony dnes v noci na své konferenci na CESu nečekaně představilo svůj prototyp vozu Vision-S
  • O specifikacích se moc neví, nicméně nabídne 33 senzorů, synchronizaci s cloudem, velkou přední obrazovku a 360stupňové audio

V rámci veletrhu CES 2020 se redakce fdrive.cz zúčastnila rovněž konference Sony, kde byl (k našemu velkému překvapení) představen prototyp elektromobilu s označením Vision-S.

Podívali jsme se na Sony Vision S na CESu

Když se řekne Sony, první co vás asi napadne, je jejich nejpopulárnější herní konzole Playstation. Ta by se tento rok měla dočkat nástupce, a proto jsme se v rámci konference dočkali i několika malých náznaků toho, co přinese. Pak zde ještě máme telefony Xperia a skvělou zvukovou techniku. Co však určitě nikdo od firmy nečekal, je auto. To se v jedné části programu nečekaně vynořilo ze zákulisí.

Pokud očekáváte podrobný výčet specifikací, bohužel vás zklameme, neboť se zatím jedná pouze o prototyp a Sony neprozradilo žádné konkrétní informace. Co však víme s jistotou, je, že Vision-S bude prošpikován 33 senzory (kamerami, radary a lidary), které si vyrábí samo Sony. Počítá se také s neustálou synchronizací s cloudem. Celý vůz je postaven na úplně nové platformě a Sony také zmínilo, že může být užita i u jiných vozů.

Auto nabízí v trendu dnešní doby velkou přední panoramatickou obrazovku táhnoucí se od strany řidiče až po sedadlo spolujezdce. To, že se jedná nejen o vůz, ale také o multimediální platformu potvrzuje i 360stupňový systém reproduktorů. Na prezentaci to vypadá, že bude vypouštět zvuk například i z hlavové opěrky, a to pro vytvoření prostorového efektu.

Z pořízených fotografií si nelze nevšimnout chybějících klasických zrcátek, která nahradí zrcátka elektronická, podobně, jako je tomu například Audi e-tron. Po designové stránce se podle nás S-Vision povedl. Oproti ostatním konceptům a prototypům z něj vyloženě nevyzařuje extrémní budoucnost a udržel si relativní střídmost, což by mohlo znamenat, že se dočkáme i silniční verze. Co na vzhled elektromobilu říkáte vy, stejně jako na rozhodnutí Sony vyrobit si vlastní elektromobil, můžete napsat do komentářů níže.

Diskuze ke článku
P.
Zepředu a zboku Tesla, zezadu e-tron, uvnitř Tesla s Taycanem. Jako celek moc pěkné auto. Kdyby tam dali logo Tesly a prezentovali to jako její nový typ, tak bych tomu i uvěřil. Každopádně z informace jsem nadšen, o to víc, že se tento projekt (ikdyž jen koncept) dokázal udržet tak dlouho pod pokličkou.
Echiah
Konzole by měla být v tomto roce a ne příštím
sonyyyyyy
a kdopak to pro ne vyrobil ? ze by oni sami uplne od nuly ? nejak se nechce verit...
FlashCV
Prvni co me napadlo po prvnim zhlednuti prvni fotky: "jednoznacne Tesla". Podle me to vyrobila Tesla a Soni si tam dalo uz jen displaye, senzory a par svich dalsich veci....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze