Volkswagen na fotbalové MS 2022 bude dodávat nejen autonomní flotilu I.D. Buzz

Volkswagen na fotbalové MS 2022 bude dodávat nejen autonomní flotilu I.D. Buzz
  • Na fotbalové MS 2022 má koncern Volkswagen dodat nejen Volkswagen I.D. Buzz, ale také deset autobusů Scania
  • Cílem je mít připravenou autonomní flotilu, která usnadní cestování nejen návštěvníkům MS 2022 v Kataru
  • Příští rok se vše začne testovat, pokud vše půjde podle plánu, tak o rok později bude testování probíhat v reálném provozu

Koncern Volkswagen investuje nemalé prostředky nejen do elektromobility, ale také do autonomního řízení. A tato kombinace má na MS 2022 pokrývat velkou část dopravy, jak informuje carscoop.com. Volkswagen se oficiálně domluvil s Katarským investičním úřadem, který pracuje na tom, aby infrastruktura do roku 2022 byla připravená na tuto velkou akci. Role Volkswagenu v této spolupráci je dodávat elektrická auta s autonomním řízením, která se v Kataru budou testovat. Pokud vše půjde podle plánu, tak by právě v průběhu MS 2022 mohlo dojít k autonomním jízdám.

Volkswagen I.D. BUZZ

Nepůjde však jen o práci automobilky Volkswagen, nýbrž celého koncernu. Do spolupráce se konkrétně zapojí několik značek. Volkswagen má dodat 35 kusů I.D. Buzz. Scania vyrobí deset autobusů. MOIA má zase ve svém repertoáru autonomní technologie, které bude dodávat.

Umělá inteligence a autonomní řízení mohou dostat městskou mobilitu na jinou úroveň, snížit zácpy a zlepši i energetickou účinnost,“ řekl generální ředitel Qatar Investment Autority Mansoor Al Mahmoud.

Volkswagen chce zahájit testování příští rok. O rok později má dojít k reálnému testování v provozu. Pokud vše půjde podle plánu, „autonomní“ flotily mají být připravené v roce 2022 před listopadovým startem MS 2022 v Kataru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze