Xpeng P7 je čínská „Tesla Model 3“ s dojezdem až 700 kilometrů

Xpeng P7 je čínská „Tesla Model 3“ s dojezdem až 700 kilometrů
Fotografie: en.xiaopeng.com
  • Xpeng P7 nabídne autonomní řízení třetí úrovně
  • Cena startuje v přepočtu na 823 tisících korunách
  • K dispozici bude prozatím pouze v Číně

Zemi neomezených možností se většinou říká Rusku. Nebál bych se však stejný výraz použít také pro Čínu, kde můžete koupit falešný nejen iPhone, ale i Porsche Cayenne. Jakmile to však zjistí vaše drahá polovička, může to být celkem problém.

Xpeng P7

Xpeng Motors nyní oznámil, že sedan P7 dorazí na trh 27. dubna. Prozatím bude k dispozici pouze na čínském trhu, jak píše electrek.co. Na první pohled si můžete všimnout, že od designu Tesly Model 3 není P7 daleko. Ostatně, kdo jste zažil nějaké novinářské dny na autosalonech, asi ví, jak právě čínští novináři aktivně měří každou část auta. Pak jen stačí předat veškeré informace do správných rukou a třeba falešné Porsche Cayenne je na světě. Zpátky ale k P7, ten mimo jiné slibuje dojezd 435 mil (700 kilometrů) na jedno nabití dle NEDC, ale také autonomní řízení třetí úrovně. Dle slov automobilky se pro autonomní řízení používá řešení od společnosti NVIDIA.

Xpeng P7 má ve svém repertoáru 13 kamer, které se starají o autonomní řízení. Pomáhá jim 12 ultrazvukových senzorů, 5 radarů a jedna hlavní kamera. Výsledkem má být autonomní řízení na dálnicích. I tak automobilka říká, že aktivní přítomnost řidiče je nezbytná. V Číně se má Xpeng P7 prodávat za 240 tisíc juanů (33 391 dolarů / 823 tisíc korun). Vrcholná verze vás pak vyjde na 370 tisíc juanů (53 210 dolarů / 1,3 milionu korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze