Waze míří do vozů Ford. K dispozici bude v systému Sync 3

2
Waze míří do vozů Ford. K dispozici bude v systému Sync 3
Fotografie: Ford
  • Populární navigační aplikace Waze patří americkému gigantovi Google
  • Vozy Ford se systémem Sync 3 ji budou moci využívat od dubna letošního roku
  • Jejich majitelé ale také budou muset vlastnit iPhone

Poslední dobou automobilky otevírají své infotainment systémy i pro aplikace cizích stran. A tím nemyslíme jenom systém Apple CarPlay či Android Auto. Například takový SEAT integroval nejen hlasovou asistentku Alexu do svých modelů, ale také populární navigaci Waze.

Navigace Waze, která pracuje tak trošku jako sociální sít, patří pod křídla Googlu. I to je důvod, proč tuhle oblíbenou aplikaci jen těžko uvidíme integrovanou do Apple CarPlay. Waze nově budou moci využívat i majitelé Fordů se systémem Sync 3, avšak pouze v případě, že mají iPhone. Služba má být k dispozici od dubna tohoto roku.

Infotainment ve vozech Ford jsme testovali v modelu Mondeo a musíme říci, že Ford má rozhodně co zlepšovat. Sice je k dispozici jak Android Auto, tak Apple CarPlay, ale systém samotný se nám nelíbil tolik jako u konkurence.

Výhodou infotainment systému Sync 3 je to, že například ve Velké Británii si můžete vybrat hned z několika aplikací, které budete používat. K dispozici je například navigaci od Sygic a dále Cityseeker či Glympse.

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
moje jméno
Waze je naprostá jednička !!
M;)
Btw Ford prešiel od Microsoftu ku QNX od Blackberry.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze