Google spustil v Mapách vyhledávání tras pro motorkáře. Zatím však jen v Asii

Google spustil v Mapách vyhledávání tras pro motorkáře. Zatím však jen v Asii
  • Databáze tras pro motocyklisty již funguje ve východní Asii
  • Vyhledávání tras pro motocykly zohledňuje cesty, které nejsou dostupné pro osobní a nákladní auta

Funkce je prozatím dostupná pouze ve východní Asii. Pokud zde uživatel Google Map zvolí při vyhledávání trasy jako svůj dopravní prostředek motocykl, software vyhledá optimální trasu s ohledem na hustotu provozu a zahrne také cesty, kudy neprojedou osobní a nákladní automobily. Právě zahrnutí úzkých uliček a průchodů ve velkých městech do plánování trasy umožní motocyklistům rychlejší příjezd do cílové destinace. Zejména v přeplněných asijských městech pak může pomocník ušetřit i několik desítek minut. Nové možnosti také zahrnují databázi památek, zajímavých míst a orientačních bodů. Díky tomu mohou uživatelé také využít plánování vyhlídkových jízd po zajímavých místech.

Právě východní Asie je rájem motorkářů. Motocykl je zde velmi oblíbeným a hojným dopravním prostředkem, zejména pak v Indii. Právě proto spustil Google novou verzi Map pro motorkáře právě zde. Indie je největší trh pro dvoukolové motorové dopravní prostředky na světě.

indie - ráj motorkářů

V době, kdy prodeje motocyklů třeba v USA výrazně klesají, v Indii výrazně rostou. Prozatím nemáme žádné informace o spuštění tohoto upgradu Google Map v USA či v Evropě. Například aplikace Waze již funkci vyhledávání tras pro motorkáře podporuje i v těchto jmenovaných lokalitách. Vzhledem k tomu, že Waze společnost Google vlastní, dočkáme se rozšíření pravděpodobně brzy. Nabídka plánování speciálních tras přes zajímavá místa přes horské průsmyky a podél mořských pobřeží by jistě americké i evropské motorkáře velmi potěšila.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze