Využití sítě E.ON Drive roste. Roste objem odebrané energie i počty nabíjení

Využití sítě E.ON Drive roste. Roste objem odebrané energie i počty nabíjení
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Za uplynulý půl rok zákazníci odebrali 1 359 171 kWh elektrické energie
  • Z hlediska počtu dobití pak dominuje Vystrkov
  • Stále více řidičů využívá platební terminál

Výrazně více odebrané energie i mnohem více dobití. Využívání veřejné dobíjecí sítě pro elektromobily E.ON Drive v České republice v meziročním srovnání za první pololetí letošního roku výrazně narostlo, což potvrzují statistiky společnosti. Řidiči v síti E.ON Drive odebrali o 80 % více elektrické energie než za první pololetí loňského roku a zároveň i výrazně častěji dobíjeli. Řidiči využili za prvních šest měsíců tohoto roku dobíjecí body E.ON Drive v 68 726 případech, což je už 76 % celkového počtu dobití za celý loňský rok. Pro zákazníky je zásadním údajem tzv. up-time, který je na 99,61 % a který ukazuje, že nabíjecí fungují prakticky na sto procent. Málokdy se tak stane, že by řidiči k stanici dorazili a ona byla mimo provoz.

„E.ON Drive v Česku je v tomhle ohledu nejlepší v rámci EU. Takto vysoký up-time rozhodně není pravidlem,“ vysvětluje Martin Klíma, jednatel společnosti E.ON Drive Infrastructure, která má v rámci skupiny E.ON výstavbu a správu veřejné dobíjecí sítě na starost. Zákazníci na stanicích E.ON Drive v Česku za uplynulých šest měsíců letošního roku odebrali 1 359 171 kWh elektrické energie. Loni za stejné období to bylo 781 248 kWh. Mezi nejvytíženější stanice v tomto ohledu patří UFC dobíječka na Rozvadově, dobíječky v OC Šestka v Praze, dobíjecí hub ve Vystrkově u D1 a UFC dobíječka u Vyškova. Z hlediska počtu dobití pak dominuje Vystrkov, kde řidiči v prvním pololetí letošního roku dobili více než 3 390krát a následuje dobíječka dobíječka u Globusu na pražském Zličíně nebo lokalita v Rozvadově.

Stále více řidičů na dobíječkách E.ON Drive využívá platebního terminálu, i když i nadále vede využívání RFID čipu nebo karty. Síť E.ON Drive v České republice aktuálně čítá více než 500 dobíjecích bodů s více než stovkou lokalit ve výstavbě, které se v tomto roce budou průběžně zprovozňovat. „Převážně se bude jednat o lokality, které budou osazeny ultrarychlými body. V nejbližší době by se mohly pro veřejnost spustit dobíječky v Hradci Králové nebo v Horních Počernicích,“ doplňuje Martin Klíma.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze