Výrobce baterií do elektromobilů LG Chem se potýká s enormním počtem objednávek

Výrobce baterií do elektromobilů LG Chem se potýká s enormním počtem objednávek
Fotografie: LG
  • Objednávky na baterie přicházejí od automobilek zvučných jmen jako Daimler, Jaguar, Renault, Volkswagen Group nebo Volvo
  • Během dvou až tří let se zvýší produkční kapacita z 10 GWh hned sedminásobně
  • Cílem je oživit jeden milion elektromobilů ročně

Podle informací dostupných z polských médií má společnost LG Chem tak enormní množství objednávek na výrobu baterií do elektromobilů, že teprve nedávno dostavěná továrna v Polsku brzy nebude svou kapacitou dostačovat.

Pouhý jeden rok dozadu se předpokládalo, že LG Chem Wroclaw Energy vyprodukuje dostatečný počet GWh lithium-iontových baterií ročně na pokrytí přibližně 100 000 automobilů, což by představovalo naplnění cíle, který se společnost zavázala splnit. Nyní jsou první produkční linky již v plném provozu a nové se otevřou již brzy. Objednávky na baterie však nepřestávají přicházet a mezi odběrateli najdeme i automobilky zvučných jmen jako Daimler, Jaguar, Renault, Volkswagen Group nebo Volvo.

Prezident společnosti LG Chem Energy Solutions oznámil, že během dvou až tří let se zvýší produkční kapacita z 10 GWh hned sedminásobně, a to s cílem uvést v život jeden milion elektromobilů ročně. Tímto krokem by společnost jen potvrdila svou významnou roli na trhu elektrických baterií.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze