Větší baterie, delší dojezd a stejný výkon. To je nové BMW 330e

1
Větší baterie, delší dojezd a stejný výkon. To je nové BMW 330e
Fotografie: BMW Group
  • Pod kapotou bude i nadále pracovat dvoulitrový zážehový čtyřválec s výkonem 184 koní
  • Elektromotor je integrovaný do převodovky a jeho výkon je 68 koní
  • Kombinovaný výkon činí 252 koní a 420 Nm
  • Baterie má kapacitu 12 kWh a papírový dojezd činí až 60 kilometrů

Nová generace BMW řady 3 míří pomalu na trh, a tak německá automobilka postupně odhaluje jednotlivé varianty a motorizace. Pár dní zpět BMW ukázalo například M340i se silným benzinovým motorem a spoustu informací máme také o BMW 330e.

BMW 330e se nám v redakci moc líbilo. Myslím si, že jsme o něm kdysi právem říkali, že jde o nejzábavnější plug-in hybridní auto. Věříme, že novinka na vše naváže. Minimálně papírové hodnoty vypadají dobře. Pod kapotou bude dvoulitrový zážehový čtyřválec s výkonem 184 koní. Elektromotor dodá dalších 68 koní a krátkodobě i koní 113. Kombinovaně má BMW 330e k dispozici 252 koní a 420 Nm. Zrychlení z klidu na sto proběhne za šest sekund. Čistě na elektřinu BMW 330e může ujet až 140 km/h.

Z důvodu šetření prostorem je elektromotor nového sedanu BMW 330e integrovaný do 8stupňové převodovky Steptronic. Lithium-iontový akumulátor má kapacitu 12 kWh a je umístěny pod zadními sedadly. Dle automobilky má zvládnou urazit na jedno nabití až 60 kilometrů. My se držíme více při zemi – pokud by 330e zvládlo kilometrů 50, pak půjde o dobrou hodnotu. Standardní výbava nového BMW 330e obsahuje dálkově ovládané vyhřívání a chlazení interiéru, a to přes aplikaci ve vašem chytrém telefonu.

Jako alternativa k základní verzi se nové BMW 330e nabízí také v modelových variantách Advantage, Sport Line, Luxury Line a M Sport. Kromě jiného může být vybaveno Adaptivním M podvozkem, variabilním sportovním řízením a M sportovním brzdovým systémem.

Diskuze ke článku
Volty.cz
S 12 kWh baterií bych i těm 60 km celkem věřil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze