VW chce ovládnout svět elektromobility. Za 10 let vyrobí 22 milionů elektromobilů

VW chce ovládnout svět elektromobility. Za 10 let vyrobí 22 milionů elektromobilů
  • Plány automobilky nově zahrnují několik dalších elektrických modelů
  • Zvýší se také plánovaný počet vyrobených kusů

Podle informací The Wall Street Journal nově strategie Volkswagenu v oblasti elektromobility zahrnuje plán, že do roku 2028 německý výrobce uvede na trh dokonce 70 nových elektromobilů. Projektovaná výroba elektrovozů v následující dekádě tak spolu s tím vzroste z dosud plánovaných 15 milionů na 22 milionů vozidel. Do roku 2023 se chystá Volkswagen investovat do elektromobility 30 miliard eur a do roku 2030 má podíl elektrifikovaných aut v nabídce vzrůst na 40 %.

Volkswagen přebírá odpovědnost s ohledem na klíčové trendy budoucnosti, zejména v souvislosti s ochranou klimatu. Cíle Pařížské dohody jsou naším měřítkem. V následujících letech budeme systematicky ladit výrobu a další fáze řetězce s neutrálním CO2. Tímto způsobem přispějeme k omezení globálního oteplování,“ vysvětluje plány generální ředitel Volkswagenu Herbert Diess. Automobilka plánuje nejen nové elektromobily, ale také úpravu svých továren pro ekologičtější provoz. Do roku 2025 se mají snížit emise CO2 továren koncernu o 50 % ve srovnání s rokem 2010. Firma chce přejít na obnovitelné zdroje energie nebo alespoň čistější zdroje. Přechod elektrárny v domovském Wolfsburgu z uhlí na plyn má od roku 2023 snížit emise o 1,5 milionu tun CO2 ročně.

Ještě letos dorazí Volkswagen I.D. Neo nebo Porsche Taycan. V první fázi na trh též postupně dorazí sériové verze konceptů Volkswagen I.D. CROZZ, VW I.D. BUZZ, VW I.D. VIZZION, SEAT el-Born a Škoda Vision iV. Některé elektrické vize koncernu jsme měli možnost vidět letos v Ženevě.

Německý koncern se bude podílet i na výstavbě nových dobíjecích stanic. V rámci projektu IONITY Volkswagen s dalšími automobilkami vybuduje do roku 2020 na 400 rychlonabíjecích stanic po celé Evropě, z čehož stovka bude stát v Německu. Nová divize Elli pak zákazníkům bude nabízet domácí nabíječky a další příslušenství k elektrovozům.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze