Volkswagen umožnil předobjednat si ID.3. Sériová verze se ukáže ve Frankfurtu

1
Volkswagen umožnil předobjednat si ID.3. Sériová verze se ukáže ve Frankfurtu
  • První edice s 58kWh baterií startuje zhruba na jednom milionu Kč
  • Později do nabídky dorazí verze se 45kWh a 77kWh baterií
  • Nejnižší výbava by se cenově měla dostat pod 750 tisíc korun
  • Světová premiéra proběhne na frankfurtském autosalonu

Elektromobilita už pomalu nakukuje i do automobilky Volkswagen. Tato německá automobilka už sice má v nabídce dva elektromobily, ale to nejlepší přijde až s prvním modelem ID. Ten se bude jmenovat ID.3 (dříve Neo) a k dispozici bude ve třech kapacitách baterie.

Elektromobil, který stojí na platformě MEB, si už nyní můžete předobjednat. Stačí složit vratnou kauci 25 tisíc korun. V první vlně bude k dispozici tzv. “First Edition”. V útrobách bude baterie o kapacitě 58 kWh. Dle WLTP ujede tato verze na jedno nabití 420 kilometrů. Cena startuje v přepočtu okolo jednoho milionu korun. Slabší verze by se v Německu měla dostat pod hranici 750 tisíc korun. Vybírat budete moci ze čtyř barev. Jednoduchá by měla být nabídka příplatkové výbavy. Že by se Volkswagen inspiroval Teslou? Uvidíme.

Nejslabší verze bude disponovat 45kWh baterií a naopak stropem v nabídce bude verze se 77kWh baterií. Dojezd dle WLTP jsou 330 a 550 kilometrů. Příliš dalších informací Volkswagen neprozradil. Víme ale, že ve výbavě bude head-up displej. Jak však bude vypadat interiér je prozatím tajemství. Volkswagen se neinspiroval u Audi, takže virtuální zpětná zrcátka být v nabídce nemají.

Samozřejmě došlo i na slova ohledně nabíjecí sítě IONITY. Volkswagen by rád měl nabíjecí stanici na hlavních tazích každých 120 kilometrů. Při koupi dostanete první rok nabíjení zdarma, maximálně však 2 000 kWh. Jakých nabíjecích stanic se to týká nevíme, ale nejspíše se bude jednat právě o stanice IONITY.

Volkswagen ID.3 v sériové podobě bude mít premiéru na frankfurtském autosalonu. Celkem do elektromobility Volkswagen nainvestoval více jak 9 miliard eur, tedy okolo 225 miliard dolarů. Postupně budou do rodiny ID přibývat další modely.

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
Tu maskovací světle modrou měli nahradit černou, byl by to potom Pewdiepie vzor. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze