Volvo včera otevřelo v Gentu výrobní linku na akumulátory

Volvo včera otevřelo v Gentu výrobní linku na akumulátory
Fotografie: Volvo Cars
  • Později letošní rok se ve stejné továrně začne vyrábět i Volvo XC40 Recharge
  • Volvo plánuje postavit druhou montážní linku v USA v Jižní Karolíně

Společnost Volvo Cars včera ve své továrně v belgickém Gentu, kde se začne v další části letošního roku vyrábět první čistě elektrický vůz Volvo, model XC40 Recharge P8, slavnostním otevřením formálně zahájila provoz nové montážní linky na akumulátory.

Volvo XC40 Recharge

V průběhu následujících pěti let má společnost Volvo Cars v úmyslu každý rok představit nový plně elektrický model, což plně odpovídá jejímu předsevzetí, že budou do roku 2025 tvořit polovinu jejího globálního prodeje plně elektrická vozidla, zatímco zbytek budou hybridní modely. Všechny plně elektrické nebo plug-in hybridní vozy Volvo s možností dobíjení budou patřit do společné skupiny zastřešené názvem Recharge.

Je mi ctí, že mohu oslavit tento významný moment společně s našimi zaměstnanci zde v Gentu,“ uvedl Geert Bruyneel, ředitel pro globální výrobní operace. „Továrna v Gentu, která se stala prvním závodem vybaveným montážní linkou pro akumulátory, hraje průkopnickou roli v přípravě naší výrobní sítě na elektrifikaci.“

V průběhu následujících let by se montážní linka na akumulátory měla stát klíčovou součástí globálních výrobních operací automobilky Volvo Cars, která hodlá pokračovat v elektrifikaci celého svého portfolia. Jedním z dalších úkolů gentské továrny bude předat ostatním výrobním závodům důležité znalosti a zkušenosti vztahující se k optimalizaci a zefektivnění výrobního procesu. Mimoto společnost začátkem letošního roku oznámila, že má v plánu postavit montážní linku na akumulátory ve své americké továrně poblíž Charlestonu v Jižní Karolíně. K zahájení výstavby této linky by podle očekávání mělo dojít letos na podzim.

Společnost chce vyrábět elektrická vozidla využívající jako zdroj energie akumulátor také v továrně provozované automobilkou Volvo v čínském Luqiau, kde se vyrábějí modely Volvo postavené na platformě CMA společně s vozidly sesterských automobilových značek, kterými jsou Polestar a LYNK & CO.

Volvo XC40 Recharge P8 je prvním členem rodiny plně elektrických vozů Volvo. Nejenže se jedná o první elektromobil společnosti, ale současně jde o první vůz Volvo vybavený zbrusu novým systémem infotainmentu s operačním systémem Android značky Google.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze