Volvo implementuje mild-hybridní pohony a nový kabát pro S90 a V90

Volvo implementuje mild-hybridní pohony a nový kabát pro S90 a V90
  • Volva S90 a V90 mají novou příď, záď, ale také světlomety
  • Pro každý model bude nově k dispozici i mild-hybridní pohon
  • Novinkou je také systém čištění vzduchu, který Volvo zahrnuje do nabídky

Automobilka Volvo Cars dnes představuje limuzínu S90 a kombi V90 a V90 Cross Country v novém provedení. Kromě upraveného designu mají obě novinky také nový audiosystém od značky Bowers & Wilkins. K významné změně došlo též u širšího portfolia, v rámci něhož jsou nyní pro každý model Volvo dostupné i jeho mild-hybridní varianty využívající 48V elektrický systém, které dále posilují nabídku elektrifikovaných vozů Volvo.

Pokud jde o výše zmíněný design exteriéru, designéři automobilky Volvo přikročili k celé řadě atraktivních změn u přídi i zádi modelů S90 a V90. Zahrnují nová mlhová světla, nový design spoileru a nově přepracovanou spodní část předního nárazníku. Nejvýraznější změnou, kterou zaznamenaly modely V90 a V90 Cross Country, je zcela nový design koncových světel, která se nyní mohou pochlubit kompletním LED provedením s charakteristickým světelným podpisem a sekvenčními směrovými světly. Vzhledem k rozšíření palety barevných laků i nabídky kol získávají zákazníci ještě více možností personalizace.

Další novou výbavou interiéru je systém čištění vzduchu se senzorem PM 2.5, který dokáže eliminovat částečky polétavého prachu. Tento systém, který byl nejprve vyvinut pro čínský trh a nyní je zaváděn po celém světě, umožňuje řidiči sledovat kvalitu vzduchu v interiéru prostřednictvím displeje středové konzoly. Jak nový audiosystém Bowers & Wilkins, tak i technologie vyspělého systému čištění vzduchu jsou nyní k dispozici pro všechny modely řady 90 a 60, postavené na modulární platformě SPA.

Všechny modely řad 90 a 60 budou nyní místo 12V zásuvek vybaveny dvěma zadními USB-C konektory pro nabíjení elektrických zařízení. Pro téměř všechny varianty těchto řad bude nyní dostupná také funkce bezdrátového nabíjení chytrého telefonu, která byla poprvé představena pro malé SUV Volvo XC40.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze