Volvo S60 už nekoupíte s naftovým motorem. Volvo vsadí na elektrifikaci

Volvo S60 už nekoupíte s naftovým motorem. Volvo vsadí na elektrifikaci
  • Jde o další krok směrem k elektrifikaci kompletní nabídky
  • I Volvo S60 bude stát na platformě SPA
  • Vyrábět se bude pouze v Jižní Karolíně

Volvo má poměrně jednoduchou nabídku motorů, která se s příchodem Volva S60 ještě o něco zjednoduší. Z nabídky u tohoto modelu zcela zmizí naftový pohon.

Všechny nové vozy Volvo od modelové řady 2019 budou k dispozici s plug-in hybridním pohonem, mild-hybridním pohonem a jako čistý elektromobil. Všechna mild-hybridní i plug-in hybridní auta však budou spojena s benzinovým motorem. Nyní to má Volvo nastavené tak, že si můžete koupit naftový i benzinový motor a právě plug-in hybridní variantu, která je také ta nejvýkonnější.

Naše budoucnost je elektrická a my už nebudeme vyvíjet novou generaci dieselových motorů,“ řekl Håkan Samuelsson, prezident a generální ředitel Volvo Cars. „Budeme postupně vyřazovat vozy pouze se spalovacím motorem. Nabídneme hybridní verze benzinu pro přechodnou volbou, než se vydáme k plné elektrifikaci. Nové S60 představuje další krok v tomto závazku.“

Nový model S60 je sedan střední třídy postavený na vlastní platformě Scalable Product Architecture (SPA) vyvinuté společností Volvo. Na té stojí nejenom XC90, ale také XC60. Výroba nového modelu S60 začne na podzim v novém výrobním závodě Volvo Cars v Charlestonu v Jižní Karolíně. Půjde o jediné místo, kde se bude Volvo S60 vyrábět a následně exportovat do Evropy.

Zdroj: media.volvocars.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze