Volvo Cars otevírá ve Švédsku zbrusu nové centrum pro testování softwaru

Volvo Cars otevírá ve Švédsku zbrusu nové centrum pro testování softwaru
Fotografie: fDrive.cz
  • Volvo vnímá důležitost on-line světa, jeho vozy chce neustále zdokonalovat skrze aktualizace OTA
  • Nové centrum pro testování zaměstná v plném provozu zhruba 300 specialistů

V rámci strategie společnosti Volvo bylo otevřeno nové centrum pro testování softwaru ve švédském Göteborgu. To si dává za úkol posílit kapacity společnosti pro integrované testování softwaru na všech úrovních a budou z něj těžit všechny modely včetně vlajkového modelu EX90, ale třeba také cenově dostupné EX30.

Budoucnost je on-line

Nové centrum pro testování softwaru o rozloze přibližně 22 000 metrů čtverečních s počáteční investicí ve výši zhruba 300 milionů švédských korun (v přepočtu přibližně 640 milionů korun) se má stát novou vlajkovou lodí sítě inženýrských center a technologických hubů po celém světě. Softwarová testovací centra Volvo provozuje také ve švédském Lundu a čínské Šanghaji, avšak jejich nová laboratoř v Göteborgu je z hlediska velikosti a kapacity zdaleka největší.

Výrobce vychází z faktu, že se automobilový průmysl rychle mění. Vozidla Volvo budoucnosti budou plně elektrická a mnohem častěji dojde k jejich prodeji čistě online, pohánět je bude nejmodernější hardware v propojení s vlastním softwarem a díky pravidelným aktualizacím OTA se budou neustále zdokonalovat.

Testování vlastního softwaru je tak podle Volva klíčem k dosažení strategických ambicí, mezi něž se řadí být lídrem v oboru nových technologií a do roku 2030 se stát plně elektrickou automobilkou.

Jedná se o nejmodernější zařízení, které bude centrem pro naše globální testování a ověřování softwaru,“ uvedl Anders Bell, globální vedoucí výzkumu a vývoje. „Vývojáři ze všech našich globálních inženýrských pracovišť a technologických center zde mohou provádět testy softwaru na dálku, 24 hodin denně, 365 dní v roce. Pevně věřím, že jsme tímto novým testovacím centrem nastavili nové měřítko pro automobilový průmysl.

Zaměstná až 300 specialistů

Nové testovací středisko softwaru bude zpočátku zaměstnávat přibližně 100 lidí, přičemž se očekává, že tento počet vzroste až na 300, jakmile bude testovací středisko pracovat na plnou kapacitu. V budoucnu se zde má nacházet přibližně 500 testovacích zařízení a speciálních digitálních testovacích prostředí, což je významný nárůst z nynějších přibližně 200.

Naše rostoucí řady softwarových inženýrů pracují na nejrůznějších zajímavých výzvách,“ uvádí Alwin Bakkenes, globální vedoucí softwarového inženýrství. „Cílem je zvýšit rychlost našich inovací vývojem softwaru pro klíčové oblasti společnosti Volvo Cars – od klíčových bezpečnostních technologií přes algoritmy pro vnímání a asistenci řidiče až po software pro budoucí autonomní řízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze