Volta otevře v USA své první „bezplatné“ rychlonabíječky

3
Volta otevře v USA své první „bezplatné“ rychlonabíječky
  • Firma Volta tento pátek otevře svou první bezplatnou rychlonabíječku
  • Nabíjení bude omezeno na půl hodiny, pak je potřeba si připlatit
  • Jejich plán je rozšířit tyto stanice do převážné části větších amerických měst

Americká technologická firma Volta fungující na poli inovací v rámci nabíjení elektromobilů se rozhodla otevřít první bezplatné nabíjecí stanice. Ty nabídnou výkon 55 až 100 kW a první taková by měla být přístupná veřejnosti již tento pátek.

Nabíječky Volta

Víme ale, že v dnešním světě není nic zadarmo. Volta proto zvolila zajímavou strategii. Jejich nabíječky mají displej, na kterém zobrazují reklamy a jejich stavba je plánována tak, aby byly poblíž veřejných budov: například obchodních center či supermarketů. Tím se očekává, že potencionální zákazník, který bude stanici využívat, si zajde něco koupit a tím vyrovná cenu spotřebované energie.

Další háček je v tom, že nabíjení bude zdarma pouze na 30 minut, pak si budete muset připlatit. To by mohlo některé uživatele odradit. Přesto, pokud si vezmeme půlhodinové nabíjení při výkonu 100 kW, prodloužíte si dojezd vozu o 280 kilometrů, samozřejmě záleží na typu auta a podporovanému nabíjení.

Zakladatel a ředitel společnosti Scott Mercer se vyjádřil pro businesswire.com: „Naše síť nabíječek je navržená tak, aby chytře rozšiřovala důležitou infrastrukturu potřebnou pro rozšíření elektromobility a také k přesvědčení veřejnosti, aby využívala tuto technologii místo klasického benzínu.

První stanice se nachází v Norwalku, další budou v LA, San Franciscu, Chicagu a Washingtonu D.C.

Diskuze ke článku
realista
Kristova noho, co tohle zase psalo za redaktora?
“ Ty nabídnou výkon 55 až 100 kWh a první taková by měla být přístupná veřejnosti již tento pátek.”

Nebo “ Přesto, pokud si vezmeme půlhodinové nabíjení při kapacitě 100 kWh, prodloužíte dojezd vozu o 280 kilometrů, samozřejmě záleží na typu auta a podporované kapacitě nabíjení.”

Tady nekdo tezce plave v kWh a kW resp. kapacite a vykonu...!!!

Neco takoveho si precist na serveru, ktery se zameruje na elektromobilitu je naprosto trapne!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze