Volkswagen za týden ukáže terénního sportovce do města

Volkswagen za týden ukáže terénního sportovce do města
  • Půjde o kompaktní crossover splňující všechny zmíněné atributy
  • Na světovou premiéru se můžete těšit 23. 8. 2017 od 20:00
  • Předprodej začne v říjnu, na českém trhu se vůz objeví začátkem roku

Také nám zní nadpis jako protimluv, ale pravděpodobně jde přesně o ten model, který zákazníci chtějí. Nám sice připadá, že je v dnešním automobilovém světě tak nějak „přeSUVováno“, ale podle Volkswagenu tomu tak není. Proto dne 23. srpna světu představí nový model T-Roc, který by měl přinést osvěžení do segmentu kompaktních SUV. Pro nás je dost svěží i taková Toyota C-HR, která může T-Rocu konkurovat. Crossover byl prý zcela nově vyvinutý a nepůjde tak jen o nějakou lehkou úpravu Tiguanu, navíc prý přidá celou řadou inovací.

Uvidíme, jak se konzervativní Volkswagen rozparádí, T-Roc by měl být nicméně sportovní a ideální nejen do městského provozu, ale i pro cestování na dlouhé vzdálenosti. S terénem tedy nepočítá a ani to od něj nikdo neočekával. Určitě zajímavým prvkem je oddělený blinkr a LED proužek pro denní svícení, podle kterého poznáte T-Roc i v noci. My samozřejmě doufáme, že na sériovém modelu zůstane ze skic co nejvíce. O motorech zatím nic nevíme, doufáme však, že se dočkáme i verze GTE. To by nás pak čekal určitě zajímavý srovnávací test s již zmíněnou, taktéž hybridní Toyotou.

Předprodej modelu T-Roc je u nás plánovaný na letošní říjen, uvedení na český trh pak na začátek roku 2018. Volkswagen nabídne na následujících odkazech živý přenos ze světové premiéry modelu T-Roc, která se 23. srpna uskuteční od osmi hodin večer v němčině i angličtině.

Volkswagen T-Roc koncept

Zdroj: volkswagen.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze