Volkswagen spustil pilotní provoz továrny na výrobu baterií

Volkswagen spustil pilotní provoz továrny na výrobu baterií
Fotografie: Volkswagen
  • Továrna se nachází v Salzgitteru v Dolním Sasku
  • Na továrně Volkswagen spolupracoval se společností Northvolt
  • V roce 2020 má Volkswagen spustit i linku na recyklaci baterií

Volkswagen zahájil pilotní fázi ve své továrně na baterie, kterou postavil společně s Northvolt v Salzgitteru v Dolním Sasku. V příštích deseti letech, jak píše electrek.co, plánuje Volkswagen vyrobit přibližně 22 milionů elektrických vozidel. Takový počet elektromobilů vyžaduje pořádné množství baterií a i takový gigant, jako je Volkswagen, se na to musí připravit.

Továrna na baterie má mít v roce 2025 kapacitu 150 GWh a s podobnou produkcí se počítá také v továrně v Asii. Volkswagen postupně uzavírá dohody s výrobci, jako je LG, Samsung a CATL. Německá automobilka však bude vyrábět i své baterie.

Volkswagen už dříve ohlásil partnerství se společností Northvolt, kterou založili dva bývalí vedoucí pracovníci Tesly, kteří pracovali v Gigafactory v Nevadě. Tato švédská společnost dostala hned několik finančních injekcí (nejen od Volkswagenu), aby ve Švédsku vybudovala továrnu na baterie.

I německá automobilka svoji továrnu nazývá Gigafactory, ačkoli tento název využívá Tesla. Volkswagen pracuje také na pilotní lince pro recyklaci baterií, která by měla začít fungovat v roce 2020.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze