Volkswagen se chystá na Pikes Peak. Vsadí na elektromobil s technikou budoucnosti

Volkswagen se chystá na Pikes Peak. Vsadí na elektromobil s technikou budoucnosti
  • Volkswagen se na Pikes Peak vrátí po 30 letech
  • Závod Pikes Peak je často označovaný jako „závod do mraků“
  • Vozidlo bude vyvíjet oddělení Volkswagen Motorsport

Legendární horu Pikes Peak známe především díky nejznámějším závodům do vrchu. Často je označován také jako „závod do mraků“ . Organizován je od roku 1916 nedaleko města Colorado Springs v pohoří Rocky Mountains. Jeho trasa má délku 19,99 kilometru od startu v nadmořské výšce 1 440 metrů do cíle na vrcholu s nadmořskou výškou 4 300 metrů. Současný rekord ve třídě elektricky poháněných prototypů má hodnotu 8:57,118 min a jeho držitelem je Američan Rhys Millen.

A po 30 letech se tohoto závodu zúčastní také Volkswagen, který pro tento závod vyvíjí unikátní elektromobil. Má se jednat o elektromobil s technikou budoucnosti. Rozhodně nepůjde o první elektromobil na startu tohoto slavného závodu. Pokud ostatně máte jedenáct minut, tak se můžete podívat na to, jak si výše zmíněný Rhys Millen v roce 2015 vedl se svým elektricky poháněným vozem.

„Závod do vrchu Pikes Peak je jedním z nejslavnějších automobilových závodů na světě, enormní výzvou, takže je mimořádně vhodný k tomu, abychom v něm dokázali výkonnost budoucí techniky,“ vysvětluje Dr. Frank Welsch, člen představenstva, odpovědný za vývoj. „Náš závodní elektromobil bude vybaven inovativní technikou akumulátorů a pohonu. Test s extrémním zatížením na Pikes Peak nám přinese důležité poznatky pro další vývoj a bude výkladní skříní našich produktů a jejich techniky.“

Vozidlo bude vyvíjet oddělení Volkswagen Motorsport v úzké spolupráci s oddělením technického vývoje ve Wolfsburgu. „Závod na Pikes Peak je pro nás novým začátkem. Poprvé vyvíjíme závodní vůz s čistě elektrickým pohonem,“ vysvětluje Sven Smeets, ředitel oddělení Volkswagen Motorsport. „Tento projekt je kromě toho důležitým milníkem v našem novém směřování v oblasti motoristického sportu. Náš tým je touto velkou výzvou doslova elektrizován.“ Volkswagen Motorsport se naposledy zúčastnil závodu do vrchu na Pikes Peak v roce 1987 s ohromujícím vozem Golf poháněným dvěma motory. Do cíle však těsně nedojel. „Je nejvyšší čas pro odvetu,“ dodává Smeets.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze