Volkswagen I.D. R byl dvakrát zvolen závodním vozem roku

Volkswagen I.D. R byl dvakrát zvolen závodním vozem roku
  • I.D. R je závodním průkopníkem rodiny elektromobilů I.D., kterou Volkswagen chystá uvést na trh
  • Disponuje výkonem 500 koní a je současným držitelem rekordu na Pikes Peak

Auto Bild Motorsport prohlásil elektrický prototyp I.D. R za „milník techniky“. Časopis BBC Top Gear jej chválí jako „ukázkový příklad úspěchu na Pikes Peaku“. Zároveň byl Volkswagen I.D. R Pikes Peak hned dvakrát vyhlášen „Závodním vozem roku“ německým odborným časopisem Auto Bild Motorsport a britským motoristickým časopisem BBC Top Gear. Romain Dumas na konci června překonal s tímto vozem v závodě Pikes Peak časem 7:57,148 minuty do té doby platný absolutní rekord na extrémně náročné trati závodu do vrchu o délce 19,99 kilometru o 16 sekund.

Se závodním vozem I.D. R jsme chtěli dosáhnout dvou cílů: stanovit nový rekord na Pikes Peaku a navíc ukázat, jak dynamická, emocionální a výkonná může být elektrická mobilita,“ říká Sven Smeets, ředitel oddělení Volkswagen Motorsport. Ten minulý pátek převzal ocenění od časopisu Auto Bild Motorsport na slavnostním galavečeru v rámci výstavy Essen Motor Show. Redakce časopisu Auto Bild Motorsport nešetřila ve svém zdůvodnění volby „Závodního vozu roku“ chválou: „Je nejrychlejším závodním vozem do vrchu, který byl kdy vyroben, a zároveň novým milníkem techniky.“ Rovněž britský motoristický časopis BBC Top Gear vyzdvihl inovativní koncept.

Volkswagen I.D. R

Elektrický pohon vzdoruje nedostatku kyslíku a poskytuje okamžitý maximální točivý moment, který je nezbytný pro zrychlení na úrovni teleportace. Dokonalý a promyšlený I.D. R je nyní ukázkovým příkladem úspěchu na Pikes Peaku,“ píše časopis BBC Top Gear.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze