Dorazily nové obrázky Volkswagenu I.D. R. V červnu pojede slavný závod Pikes Peak

Dorazily nové obrázky Volkswagenu I.D. R. V červnu pojede slavný závod Pikes Peak
  • Volkswagen si jde pro elektromobilní rekord
  • Závod je dlouhý téměř 20 kilometrů a má převýšení 1 440 metrů

Volkswagen v poslední době na elektrifikaci pořádně tlačí a představuje jednu novinku za druhou. 22. dubna plánuje i premiéru speciálního závodního vozu I.D. R Pikes Peak pro nejslavnější závod do vrchu na světě, který se letos uskuteční 24. června. Již teď se ale můžete podívat na rendery. Podle všeho má prototyp lehkou konstrukci i dokonalou aerodynamiku, což je v kombinaci s výkonnými elektromotory ten správný recept na výborný čas.

Na závodním okruhu v Alès (mimochodem rodném městě jezdce Romaina Dumase, který bude sedět za volantem) bude I.D. R Pikes Peak nejprve představen zástupcům mezinárodních médií a o den později zahájí svůj oficiální testovací program.

Volkswagen samozřejmě míří na nejvyšší příčky a cílem je překonání rekordu pro elektricky poháněné závodní vozy. Trasu s délkou 19,99 kilometru a převýšením 1 440 metrů je nutno zdolat na jeden pokus. Podél cesty nejsou téměř žádná svodidla, za krajnicí následují srázy hluboké až několik stovek metrů. Podnik na hoře Pikes Peak, nazývaný s respektem „Závod do oblak“, je se startem v nadmořské výšce 2 862 metrů a cílem 4 302 metrů nad hladinou moře již více než 100 let nejpozoruhodnějším závodem do vrchu v motoristickém sportu. Volkswagen se poprvé postavil na start v roce 1987 s legendárním dvoumotorovým Golfem, ale jeho pokus skončil neúspěchem. Cílem je překonat dosavadní rekord pro elektromobily, který v roce 2016 časem 8 minut a 57,118 sekund stanovil Rhys Millen ve voze eO PP100.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze