Volkswagen na e-Salonu: sériového ID.7 se dočkáme už za rok

e-Salon Praha 2022
1
Volkswagen na e-Salonu: sériového ID.7 se dočkáme už za rok
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • V Praze se naživo představuje koncept ID. Space Vizzion, z nějž vznikne sériový ID.7 Shooting Brake
  • Elektrická alternativa Volkswagenu Arteon vzniká na platformě MEB
  • Téměř všechny její důležité parametry však posune na novou úroveň

Samotný Volkswagen, který na tiskové konferenci během výstavy e-Salon Praha 2022 informoval o budoucnosti konceptu ID. Aero, hovoří o ID. Aero/ID.7 Fastback. Informace, které zazněly, se tedy týkají obou počinů, přičemž na konceptu se budoucí výbava pochopitelně představuje ve své maximalistické podobě (to se týká především 22" kol). Těšit se tedy můžeme na téměř pětimetrové vozidlo s nadprůměrným vnitřním prostorem, veganským interiérem (s použitím kvalitní koženky) a novým konceptem minimalizované nabídky verzí i příplatkové výbavy. Ta bude nabízena v pouhých čtyřech paketech, což zlevní vývoj i výrobu. Typické je, že i novinka, která znamená faktické zúžení nabídky a omezení individualizovatelnosti, dostala marketingový název Super-Slim.

VW Space Vizzion je luxusní předzvěst ID.7 pro příští rok – První pohled na elektrický kombík Volkswagenu

Chybět nebude ani vrcholné polosportovní provedení GTX s výkonem posunutým na 250 kW (340 k), které zrychlí z klidu na 100 km/h za 5,6 s. V nabídce kapacit trakčních baterií se zase objeví nový stupeň 89 kWh (pravděpodobně brutto hodnota) pro linii Pro S, který by měl díky skvělé aerodynamice (Cx 0,23) směřovat k cílovému dojezdu 700 km podle WLTP. U stejné linie si zároveň polepší i nabíjecí rychlost, a to až na předběžných 200 kW.

Proudnicové linie nevybočují ze stávajících trendů rodiny ID. a jsou jednoduché a čisté

Interiér konceptu sice o budoucí sériové podobě vypovídá jen omezeně, avšak podle automobilky by měl být „luxusní a prestižní“, což jsou adjektiva, která v souvislosti s dosavadními sériovými modely rodiny ID. zatím v médiích a od zákazníků příliš často nezaznívala. Měl by každopádně nabídnout velkou prosklenou střechu s elektrochromatickým zatmavováním a přepychový prostor pro posádku i její zavazadla (až 586 l). Bude možné tahat i brzděný přívěs o hmotnosti až 1 200 kg a rozmazlovat uši se soundsystémem Harmann-Kardon se 14 reproduktory. Chybět pochopitelně nebude ani head-up displej s dalšími moderními informačními a bezpečnostními prvky.

Stran následujícího kombi zaznělo, že se bude jmenovat ID.7 Shooting Break a do výroby se dostane v roce 2024. Výchozí koncept ID. Space Vizzion jsme si ohledně prohlédli exkluzivně přímo na stánku. Na základní Fastback se čeští elektromobilisté mohou těšit už na podzim 2023.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Naposledy upraveno: 11. 11. 2022 12:39
To jsem zvědavej, protože malý ID.3 i ID.4 mají uvnitř podélně prostoru jak o třídu větší auta. Co bude asi znamenat 5m dýlky..skoro nechápu na co to vlastně využít..necháme se překvapit. Jinak právě ten Fastback 89kWh bude podle mě už konečná účtenka pro spalováky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze