Volkswagen ID.7 kombi tak, jak ho konstruktéři stvořili

Volkswagen ID.7 kombi tak, jak ho konstruktéři stvořili
Fotografie: Volkswagen Group
  • Očekávaná praktičtější verze ID.7 už jezdí bez maskování
  • Žádné překvapení se nekoná, kombi vypadá tak, jak jsme čekali

Kolegové z motor.com zveřejnili sadu špionážních fotografií, na nichž se chystané kombi Volkswagen ID.7 zbavilo už i posledního kousku kamufláže, díky němuž mělo vypadat jako Passat a zmást veřejnost. To se příliš nepovedlo, takže automobilka už jezdí na veřejnosti se zcela odhaleným autem a my můžeme posoudit, jakými prostředky chce životně důležitý model nalákat očekávané velké množství zájemců. Právě úspěch tohoto modelu totiž bude pro další přežití automobilky klíčový, protože splatnost gigantických úvěrů na vývoj elektrické rodiny ID. se nemilosrdně blíží.


O designu jsme měli vlastně velmi přesnou představu, danou jak již oficiálně odhaleným liftbackem ID.7, tak dostatkem špionážních fotografií zahalených prototypů i kvalitních a věrohodných renderů. Poslední dohady tak mohly vládnout nejvýš kolem detailů zádě, avšak ani ona ničím nevybočila ze současného značkového stylu a její ztvárnění hraje na absolutní jistotu široké akceptovatelnosti vzhledu napříč celým světem a zejména tím čínským.

Na fotkách tedy vidíme očekávaný průběžný světelný pás na zádi, konzervativně řešený nárazník a také poměrně vysokou nakládací hranu danou nejen přísnými požadavky na tuhost karoserie, ale i uložením motoru vzadu. Očekávat lze i výkonné verze s pohonem všech kol a s větší ze dvou zatím představených baterií s kapacitami 77 a 89 kWh netto také dojezd blížící se cílovým 700 km u liftbacku. I kombi totiž přes aerodynamicky méně výhodný tvar udělalo maximum pro minimalizaci čelního odporu vzduchu. Odtud přísně proudnicové tvary, aerodynamické průduchy v předním nárazníku i částečně zapuštění dveřní kliky.

Jak se vám definitivní vzhled líbí? Těšíme se na vaše komentáře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze