Víme další podrobnosti o BMW iNext. Dostane hned tři varianty

Víme další podrobnosti o BMW iNext. Dostane hned tři varianty
Fotografie: BMW Group
  • Zřejmě se změní i označení vozu
  • Chybět nebudou dva elektromotory a pohon všech kol
  • Na trh se novinka dostane příští rok

Už to jsou dva roky, co se světu ukázal prototyp plně elektrického BMW Vision iNEXT. Nyní tu máme po delší době první potvrzené informace od electrive.com, které hovoří o sériové podobě vozu. Výsledný model se bude jmenovat BMW iX a na trh vstoupí v červenci příštího roku ve třech výkonových variantách, přičemž se bude jednat o provedení s 230, 390 a 455 kW.

Co se týče velikosti, novinka se bude řadit mezi modely X3 a X5 a vždy bude nabízena s pohonem všech čtyř kol. Pohonné ústrojí se tak pochlubí dvěma elektromotory a počítat máme s poslední generací elektrického ústrojí. Tím se aktuálně chlubí třeba BMW iX3. Co se týká výbavy, ta bude opravdu bohatá. Čekejme plejádu dotykových displejů, dvounápravové vzduchové odpružení, vyspělé jízdní asistenty a ty nejlepší materiály použité v kabině. Sériové provedení prý dokonce nabídne i prvek zvaný Natural Interaction.

Ten zahrnuje různé způsoby komunikace s vozem, a to včetně materiálů citlivých na dotek. Není divu, že se BMW s modelem iNext chlubí více než dost. Považuje ho totiž za technologickou vlajkovou loď automobilky, která poslouží jako vzor pro budoucí vozy, které chce značka vyrábět. A zatímco do Evropy se tahle novinka dostane za rok, Američané si musí počkat na začátek roku 2022.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze