Příští týden se světu ukáže BMW iNext. Bude to nová vlajková loď

Příští týden se světu ukáže BMW iNext. Bude to nová vlajková loď
Fotografie: BMW Group
  • Novinka dorazí ve třech výkonnostních variantách
  • Produkce vozu začne zkraje příštího roku

BMW definitivně potvrdilo termín, kdy se světu ukáže jeho plně elektrické SUV s názvem iNext. Informuje o tom electrek.co a podle všeho se má jednat o novou vlajkovou loď značky. Plně elektrické SUV nabídne nejnovější technologie a po dvouletém čekání se fanoušci BMW konečně dočkají. Podle zákulisních zpráv by měl vůz dokonce nést označení iX5, což tak trošku napovídá, o jak velký vůz vlastně půjde.

Už v roce 2018 byl veřejnosti představen koncept, který dával najevo, že finální verze bude opravdu stát za to. Prakticky zde BMW chce naplno ukázat, co lze s využitím elektrického pohonu a nejnovějších technologií vyrobit. Co se týče termínu premiéry, vůz bude k vidění v on-line prezentaci ve středu 11. listopadu 2020 od 14:00 středoevropského času na bmw.com/en/NEXTGen. K dispozici budou nejspíše tři varianty vozu, přičemž odlišovat se od sebe budou výkonem a také dojezdem. Konkrétně se má jednat o varianty s výkonem 230, 390 a 455 kW. Samozřejmostí je pohon všech čtyř kol xDrive.

Vůz má zaujmout nejen technologiemi a výbavou, ale také dojezdem. Dle předešlých zpráv by mělo nejvýkonnější provedení BMW iNext ujet s plně nabitými bateriemi až 600 km. Zatím nejžhavější novinka od BMW se má vyrábět v závodě v Dingolfingu, přičemž produkce se spustí hned zkraje roku 2021.

BMW zatím nabízí už několik let model i3, nově představil také SUV iX3, což je však pouze modifikovaná verze spalovacího vozu X3 a nevyužívá tak plně potenciál elektrického pohonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze