BMW zveřejnilo snímky z výroby konceptu iNEXT

1
BMW zveřejnilo snímky z výroby konceptu iNEXT
  • Díky tomu víme, že novinka nebude mít tolik futuristický vzhled
  • Cenově by měla konkurovat Modelu 3 a nabídnout dojezd až 700 kilometrů
  • Vozu se dočkáme nejdříve v roce 2021

Do sériové produkce to má elektrický elektrický iNEXT ještě daleko. Nic však nebrání tomu, aby nás na něj BMW lákalo již nyní. Nově tak ukázalo fotografie z výroby předprodukční verze vozu, který společnost označuje za elektromobil příští generace.

BMW iNEXT

BMW představilo model iNEXT před rokem, ovšem kromě podoby konceptu a postavení vozu na trhu toho příliš prozrazeno nebylo. Víme jen to, že BMW by chtělo vozem konkurovat produktům Tesly, a to především Modelu 3. Ale vzhledem k tomu, že Model 3 je sedan a iNEXT crossover, bude se konkurence týkat nejspíše ceny.

Vedení automobilky naznačilo také dojezdové schopnosti vozu. Příliš detailů není prozatím známo, ale automobilka mluví o dojezdu na jedno nabití až 435 mil, tedy neuvěřitelných 700 kilometrů. Kombinace nízké cenovky a dlouhého dojezdu tedy dělá z projektu ostře sledovanou záležitost. Produkční verze bychom se podle BMW však měli dočkat nejdříve v roce 2021.

Automobil je momentálně v procesu vývoje předprodukčního prototypu ve „Výzkumném a inovačním centru“ (FIZ). A právě odtud uvolnilo BMW několik fotografií zachycujících výrobu prototypů. Díky fotografiím máme mnohem lepší představu o tom, jak bude vozidlo vypadat. Obrázky představené před rokem totiž ukazovaly vozidlo s velice futuristickým designem, který byl očividně zmírněn.

Udo Hänle, vedoucí produkční integrace BMW a odpovědná osoba za pilotní fázi projektu iNEXT, k vývoji řekl: „Příprava plně elektrického vozidla pro sériovou výrobu je vzrušujícím, ale náročným úkolem. V momentě oficiálního zahájení produkce budeme mít postaveno více než 100 prototypů BMW iNEXT. Do té doby budeme testovat řadu nových inovací k zefektivnění a zrychlení procesů výroby. Připravujeme také dohody s dodavateli, kteří s námi budou na výrobě vozu spolupracovat.“

Diskuze ke článku
CarlosEV
nepřipospletli jste se s tím modelem 3 ? bych teda tipoval že to bude cenově konkurovat modelu S a Audi e-tron tzn. 2M bez daně

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze