Více dojezdu a nižší spotřeba. To přesně nabízí nová varianta Audi Q6 e-tron

Více dojezdu a nižší spotřeba. To přesně nabízí nová varianta Audi Q6 e-tron
Fotografie: Audi AG
  • Jedná se o verzi s pohonem zadní nápravy
  • Dojezd je dle výrobce až 641 kilometrů
  • Baterie má využitelnou kapacitu 94,9 kWh

Audi představilo další variantu svého nového elektrického SUV, které nedávno oznámilo české ceny. Model Q6 e-tron přichází ve zvláště efektivní variantě Performance, což značí pohon zadní nápravy a baterii o využitelné kapacitě 94,9 kWh. Díky tomu má novinka dojezd až 641 kilometrů (podle normy WLTP), což verzi se zadním náhonem řadí na vrchol modelové řady Q6 e-tron. Základem je platforma Premium Platform Electric (PPE), což přináší další výhody v podobě nízké spotřeby, vysoké efektivity a rychlého nabíjení. Vůz je již nyní možné objednat, přičemž na domácím trhu v Německu vychází na 68 800 eur (v přepočtu 1,7 milionu Kč).

Audi Q6 e-tron obecně představuje začátek nové generace elektricky poháněných vozidel u Audi. Ve světové premiéře v březnu tohoto roku značka se čtyřmi kruhy představila dvě varianty nového modelu: Audi Q6 e-tron quattro, která nabízí sebevědomý výkon 285 kW, a sportovní SQ6 e-tron se systémovým výkonem 380 kW. Třetí varianta Performace přichází právě v těchto dnech. Určena je pro ty, kteří chtějí co největší hospodárnost provozu, čemuž pomůže kompaktní a výkonný synchronní motor s permanentními magnety (PSM). Ten poskytuje systémový výkon 240 kW a posádka má šanci zažít zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy. Díky tomu je Audi Q6 e-tron Performance atraktivní volbou pro zákazníky, kteří nehledají pouze prodloužený elektrický dojezd, ale i dynamický výkon a vhodnost pro každodenní použití. Díky dojezdu 641 kilometry se novinka řadí mezi vozy s nejdelším dojezdem ve svém segmentu.

Díky možnosti nabít 260 kilometrů dojezdu za 10 minut je Q6 e-tron Performance vhodným adeptem pro rychlé nabíjení. První vyrobené kusy se do rukou zákazníků dostanou ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Technické parametry Audi Q6 e-tron (2023) Performance

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 771 × 1 965 × 1 648 mm, 2 425 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon240 kW, 326 koní
Baterie100 kWh (94,9 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 270 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 625 km
Cena od1 700 526 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze